PAO SRPSKO-ŠPANSKI KARTEL: U Španiji i Srbiji uhapšeno više članova međunarodne kriminalne grupe!

Na teritoriji Španije i Srbije, u sinhronizovanoj akciji, koja je još uvek u toku, uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe čiji su članovi uglavnom državljani Srbije zbog postojanja osnova sumnje da se bave neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojne droge marihuane.

Oni su uhapšeni nakon višemesečnog zajedničkog rada pripadnika Ministarstava unutrašnjih poslova, SBPOK, Tužilaštva za organizovani kriminal, kao i pravosudnih organa Kraljevine Španije i Nacionalne policije Španije, a pod pokroviteljstvom Evropola, saopštio je MUP.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indiji, istakao je da je pomenuta akcija upravo dokaz da se borba protiv organizovanog kriminala uspešno može voditi čvrstom saradnjom i koordiniranom, udruženom akcijom svih policija sveta.

„Organizovani kriminal, krijumčari narkotika, oni koji truju i ubijaju našu decu, sarađuju bez obzira na naciju, poreklo, na granice. Zato je naša čvrsta saradnja ključ uspeha u borbi protiv narkodilera”, istakao je Vulin.

On je naglasio da je i današnja akcija pokazala da je Srbija pouzdan međunarodni partner i da su srpski policajci svojim kolegama u Evropi snažan oslonac.

„Spremni smo uvek, kao što smo i pokazali, da damo puni doprinos i međunarodnoj borbi protiv kriminala”, istakao je Vulin.

Na teritoriji Srbije uhapšena su dvojica pripadnika ove organizovane kriminalne grupe u čijim stanovima je pronađeno više od 300.000 evra i jedna puška. Takođe, na bankovnim računima blokirano im je više od 85.000 evra, kao i nepokretna imovina veće vrednosti.

Pored toga, na teritoriji Kraljevine Španije u regijama Barselone, Valensije, Alikanteua i Taragone u toku su pretresi ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane i uhapšeno je 15 osoba koje su većina državljani Srbije, saopštio je MUP.

Ostavite komentar