OTKRIVAMO: Preduzeće za autobuski prevoz angažovano u krijumčarenju migranata!

U Pirotu i Nišu uhapšeno je osam zaposlenih firme iz Niša koja je bila organizovana za ilegalni prevoz migranata od srpsko-bugarske granice do unutrašnjosti Srbije!

U organizovanoj akciji pripadnika policijskih uprava u Nišu i Pirotu i u saradnji sa BIA i tužilaštvima u ova dva grada i Republičkim tužilaštvom za organizovani kriminal, u noći između srede i četvrtka uhapšeno je osam osoba za koje, kako je zvanično rečeno, postoji osnova sumnja da su izvršili krivično delo trgovine ljudima. Reč je, saopšteno je, o jednoj od najvećih i veoma dobro organizovanih grupa od devet lica, koja su se u dužem vremenskom periodu bavila krijumčarenjem migranata od srpsko-bugarske granice kod Dimitrovgrada u unutrašnjosti Srbije. U akciji organa gonjena na jugoistoku naše zemlje samo jedna osoba iz ove grupe nije pronađena i uhapšena i za njom se, ističe se u saopštenju, intenzivno traga, piše portal Hype TV.

Prema saopštenju policije uhapšeni su D. J. (57), iz Niša, vlasnik i odgovorno lice preduzeća za autobuski prevoz se sedištem u Nišu, kao i zaposleni u ovoj autoprevozničkoj firmi D. S. (45), D. M. (28), E. T. (34), S. S. (38), S. Đ. (52), S. Z. (46) i S. S. (50). Svi uhapšeni su odmah posle lišavanja slobode privedeni u Tužilatvo za organizovani kriminal u Beogradu, gde će biti nastavljeno krivino gonjenje protiv svih uhapšenih.

Prema saopštenju MUP-a, posle akcije hapšenje organizovane grupe i osmorice osumnjičenih za trgovinu ljudima, izvršen je pretres sedišta i prostorija ovog preduzeća u Nišu, u kojem su svi bili zaposleni, i koji su samo u periodu od početka oktobra do sredine decembra prošle godine prikrijumčarili na desetine, a možda i stotine migranata od Dimitrovgrada do Pirota, Niša ili drugih gradova u Srbiji. Tom prilikom zaplenjena su tri autobusa ove firme. Isto tako, istaknuto je, izvršen je i pretres njihovih stanova i kuća, gde je pronađeno i zaplenjeno 9.650 evra, 132.000 dinara i 11 aparata mobilne telefonije.

Krijumčarenje migranata od srpsko-bugarske granice i Dimitrovgrada ka unutrašnjosti naše zemlje, posebno je naglašeno, ova kriminalna grupa organizovala je uz velike novčane nadoknade

Ostavite komentar