OPOZICIJA SPREMA NOVO MALTRETIRANJE SRBIJE: Sve ćemo blokirati, autoputeve, mostove, saobraćajnice!

Šefovi hejterske opozicije, prema svemu sudeći, zbog osipanja takozvanih ‘protesta protiv nasilja’ počeli su pripreme za radikalizaciju demonstracija, javlja srpska novinska agencija  SIA.

Aleksandar Jovanović zvani Ćuta najavljuje da će ‘borci protiv nasilja’ pokušati da izazovu haos u celoj zemlji ako se do četvrtka u ponoć ne ispune njihovi zahtevi, pre svega ostavka premijerke Ane Brnabić, ministra policije Bratislava Gašića i predsednika države Aleksandra Vučića, kao i formiranje ‘prelazne vlade’ u kojoj bi oni ušli u vlast bez izbora!?! Jovanović preti da će, ako se ovi zahtevi ne ispune, blokirati sve autoputeve, mostove i važnije saobraćajnice u Srbiji!?!

Novi ultimatum
Prema njegovim rečima, vlastima je dat rok do četvrtka u ponoć da ispune ultimatum opozicije.

– Ukoliko do četvrtka u ponoć Aleksandar Vučić ne ispuni sve zahteve, sledi blokada putnih pravaca, saobraćajnica i mostova u celoj zemlji – zapretio je Jovanović.

Radikalizaciju demonstracija najavljuju i drugi lideri dela opozicije, šef PSG Pavle Grbović i jedan od vođa tzv. koalicije ‘Zeleni’ Nebojša Zelenović.

– Govorilo se o radikalizaciji protesta, a ja bih voleo da izbegavamo taj termin. Mislim da se ovde radi o podizanju ovih aktivnosti na viši nivo, u čemu će naravno učestvovati i građani, ali će podrazumevati i veći stepen žrtve opozicionih poslanika – istakao je Grbović, dok je Zelenović rekao da ‘ulazimo u odlučujuću nedelju’.

– Očekujemo da od vlasti dobijemo finalne odgovore. A ako se to ne desi, onda ćemo mi kao predstavnici opozicije i tehnički organizatori protesta ponuditi nekakva sledeća rešenja i okvirni plan o kome se sada razgovara – najavio je Zelenović.

Komentarišući sve ove navode, poslanica SNS Biljana Pantić Pilja kaže da Ćuta preti blokadama, dok predsednik Vučić najavljuje novu investiciju i u Čačku.

– Neće biti prvi put da lideri opozicije blokiraju, pale i ruše, ali je prvi put da za to koriste užasne tragedije koje su zadesile Srbiju. Očigledno je da opozicionari imaju problem jer im se broj ljudi na protestu smanjuje, a smanjuje se jer su građani prozreli ko ih i zašto organizuje, pa hoće da pređu u radikalizaciju. Oni neka rade svoje, a ja očekujem da državni organi preduzmu sve u skladu sa zakonom i da ne dozvole blokiranje međunarodnih saobraćajnica. Za manje – policija u EU koristi mnogo veća ovlašćenja. Iako opozicija ruši i blokira, Srbija neće stati, već će nastaviti dalje da se gradi i razvija. Vlast se smenjuje na izborima, a videli smo kako su ti isti koji sada prete novim blokadama prošli kod građana pre godinu dana. Većina njih, da država nije spustila cenzus, ne bi ni ušla u Skupštinu Srbije – naglašava Pilja.

Ostavite komentar