M:TEL PREMIJER LIGA BIH: Velež i Zrinjski igraju derbi kola, najbolji fudbal u BiH igra se u Mostaru!

Gradski rivali Velež i Zrinjski će u večeras (20.30 sati) odigrati derbi 27. kola m:tel Premijer lige BiH. Na zajedničkoj pres konferenciji obratili su se treneri “Rođenih” i “Plemića” Nedim Jusufbegović i Krunoslav Rendulić, te kapiteni Denis Zvonić i Nemanja Bilbija. Jusufbegović je rekao da će njegovom timu nedostajati povrijeđeni Hasanović, Bajrić i Blagojević, ali je istakao da vjeruje u svoju ekipu, piše Hype BiH.

Posebna utakmica

– Teško se pripremiti za ovu utakmicu i nama i Zrinjskom jer je nezgodan ritam Kupa BiH. Nemamo dovoljno vremena, nedostaje nam možda vrijeme za kvalitetniju pripremu i oporavak. Ti problemi nas pritišću i otežavaju pripremu za ovu utakmicu, ali ovo je posebna utakmica iz koje želimo izaći što bolji, što spremniji – rekao je Jusufbegović.

Rendulić smatra da se trenutno najbolji fudbal u BiH igra u Mostaru.

Puno problema

– Nije tajna ako kažem da se sastaju trenutno najbolje dvije ekipe u BiH zbog čega se da zaključiti da se najbolji fudbal igra u Mostaru. Manje nas čini radosnim činjenica da imamo puno problema vezanih za bolesti i povrede. Dugi niz utakmica je iza nas. Znamo jedni o drugima sve. Svaka utakmica je priča za sebe, pa ćemo vidjeti ko će se bolje snaći u svemu tome – rekao je Rendulić.

Kapiteni su poručili da je najbitnije da pobjedi fudbal, da navijači uživaju u dobroj igri te da se derbi pamti samo po dobrom.

Ostavite komentar