MAFIJA NE MIRUJE: Zapaljen kafić „Oskar“ u Novom Sadu!

Izgoreo je kafić u prizemlju stambene zgrade u novosadskoj Ulici cara Dušana nakon što je u taj lokal sinoć ubačena, kako nezvanično saznajemo, staklena boca, a inspektori ispituju, između ostalog, da li je to bio Molotovljev koktel.

Kafić je u to vreme, oko dva ujutro između utorka i srede, bio zatvoren i niko u njemu nije stradao. Postojala je opasnost od gustog dima koji se uvukao u zgradu u pola noći. Vatrogasci su izvukli stanare napolje, a ujedno ugasili plamen koji se navodno bio brzo razbuktao, javlja srpska novinska agencija SIA.

Izlozi kafića su razbijeni, a ispred njega je na pločniku ostao da leži veći kamen ili parče građevinskog bloka. Dan nakon požara, na ulici je stojao iznet komad izgorelog nameštaja, a vlasnik kafića razgledao je enterijer, uništen i u garežu. Došli su policijski inspektori, koji su skinuli video-snimak sa nadzornih kamera.

Vlasnik kafića ne zna ko bi mogao da stoji iza ove paljevine koju smatra namernom zbog ubačene staklene boce u lokal, a i komšije su u taj čas, kako on prenosi, čule škripu guma automobila.

„Nemam neki dug. Na žalost ili na sreću, ja ne znam na koga da sumnjam”, kazao je A. Š.

Inače, on stanuje u istoj zgradi, ali sa pogledom koji nije na uličnu stranu, i posmatra ovaj incident gotovo kao „akt terorizma”, zbog opasnosti u koju su stanari dovedeni. Priča još da su te noći neki od komšija čuli da je nešto puklo, a da je plamen najpre primetila jedna žena iz zgrade koja se nalazi preko puta.

Pretrpeo je materijalnu štetu, a bez posla su zasad ostale devojke koje su radile u ovom kafiću. Vlasnik kaže da će odmah polako početi da rasprema lokal, a da će onda opet krenuti sve iznova.

Ostavite komentar