Kosovsko Pomoravlje: Bačene tri bombe na kuće predstavnika i rukovodioca Srpske liste

Direktor Kancelarije za Kim Petar Petković izjavio je danas da su tokom noći u Kosovskom Pomoravlju bačene tri bombe na kuće predstavnika i rukovodioca Srpske liste kako bi se oni zastrašili i naterali da napuste svoja ognjišta, a sve sa ciljem etničkog čišćenja Srba koje Kurti kontinuirano sprovodi, javlja srpska novinska agencija SIA.

Prvo je oko 2.30 bačena bomba u dvorište Srđana Ristića u Ranilugu, direktora Predškolske ustanove „Pčelica maja, pričinjena je velika materijalna šteta, ali su članovi porodica na svu sreću dobro.

U isto vreme bačena je bomba na porodičnu kuću i garažu Vladice Aritonovića u selu Glogovce, koji je zamenik gradonačelnika opštine Ranilug. I ovde je pričinjena velika materijalna šteta, a u napadu niko nije povređen.

Tokom noći eksplozivna naprava je bačena na kuću Zorana Ristića iz Raniluga, direktora Centra za socijalni rad, ali nije došlo do eksplozije.

Prema rečima Petkovića radi se o brutalnom zastrašivanju predstavnika Srpske liste koji dolaze svega nekoliko dana nakon pretnji Aljbina Kurtija da će Srbi i Srpska lista da „pate i plate“.

„Kurti je svoj naum počeo da ostvaruje prvo hapšenjem trojice Srba, a sada vidimo i da su na tri srpske kuće bačene bombe. Očekujemo da se ovi mučki napadi na  predstavnike Srpske liste najozbiljnije shvate i istraže, jer šalju jasnu poruku i pretnju Srbima da napuste svoja vekovna ognjišta“, rekao je Petković.

Dodaje da će Kancelarija o tim sinhronizovanim i osmišljenim napadima obavestiti i međunarodne predstavnike jer ovakva dela s obeležjima terorizma ne smeju olako da se shvate.

Ostavite komentar