Kladionica Meridian prodata za 300 miliona dolara, kupac je američki Golden Matrix Group!

Po završetku akvizicije, kompanija Golden Matrix imaće pristup novim i brzorastućim B2C tržištima s dvocifrenim godišnjim stopama rasta, uz podršku mreže od preko 1.100 visokokvalifikovanih MerdianBet profesionalaca.

MeridianBet Group sa jakim B2C prisustvom na brojnim evropskim, latinoameričkim i afričkim tržištima sportskog klađenja, te rastom prihoda od preko 38% u 2022. godini, spajanjem sa B2B platformama za igre u vlasništvu kompanije Golden Matrix Group (GMGI) koje broje preko 6,8 miliona aktivnih korisnika, obećava značajno povećanje tržišnog udela obe kompanije. GMGI je na globalnom tržištu prepoznatljiv kao licencirani operater platformi, sistema i sadržaja za online igre i e-commerce. Ovim povodom, Zoran Milošević, CEO MeridianBet Group-a izjavio je:

Današnji dan označava veliku prekretnicu za MeridianBet Group i njene zaposlene. Kao kompanija čije su akcije dospele na Nasdaq berzu, u sinergiji sa Golden Matrix-om, očekujemo da postavimo industrijski standard kada su u pitanju platforme za igre širom sveta, budemo u još jačoj poziciji, ostvarimo našu targetiranu strategiju rasta i proširimo se na nova tržišta, uključujući Brazil i SAD. Naši brendovi, koji su dobro poznati među svetskim zajednicama okupljenih oko platformi za klađenje i online igre, zajedno su jači.

Želeo bih da iskoristim ovu priliku da izrazim svoju zahvalnost Brajanu Gudmanu, CEO Golden Matrix-a, za njegov naporan rad i odlučnost u onome što je bilo test za sve nas. Zahvaljujem se celom GMGI i MeridianBet timu na njihovoj posvećenosti finalizaciji ovog sporazuma. Uzbuđeni smo zbog brojnih prilika koje nas čekaju u godinama pred nama. Radujemo se što ćemo obavestiti akcionare i zaposlene o našem napretku i raditi na zatvaranju akvizicije i nastavku rada kao kombinovana grupa.

Zatvaranje akvizicije planirano je u prvoj polovini 2023. godine, do kada je planirano da sva neophodna sredstva budu prikupljena, završetak due diligence provera, odobrenje akcionara kompanije Golden Matrix i druga regulatorna odobrenja. Očekuje se da će ukupan prihod obe kompanije u fiskalnoj 2022. godini biti veći od 100 miliona dolara.

MeridianBet Group nastavlja da posluje pod istim imenom

Što se tiče uslova akvizicije, kupoprodajna cena koja će biti isplaćena akcionarima MeridianBet Group-a iznosiće približno 65,3 miliona akcija GMGI-a, na osnovu dogovorene cene od 3,50 dolara po akciji i 70 miliona dolara u gotovini. Po zatvaranju akvizicije, MeridianBet Group preći će u potpuno vlasništvo kompanije Golden Matrix. Ugovor o preuzimanju odobrio je Upravni odbor svake od navedenih kompanija. Zoran Milošević posebno ističe sledeće:

Strategija pristupanja kompaniji koja pripada Nasdaq grupaciji je da budemo konkurentniji i uspešniji u Brazilu, Sjedinjenim Državama i drugim velikim tržištima koja predstavljaju veliki izazov. Uvereni smo da najbolji dani sportskog klađenja i online kazina tek dolaze, sa regulacijom igara na globalnom nivou, stvarajući nam prilike da se proširimo i na tržišta koja su još u razvoju.

Nakon akvizicije, MeridianBet Group nastavlja da posluje pod istim imenom, a očekuje se da će i upravni odbor kompanije ostati u istom sastavu, s tim što će na njegovo čelo doći Vilijam Skot, iskusni veteran u industriji igara i trenutno savetnik u pomenutoj kompaniji.

Ostavite komentar