ISTRAŽUJEMO: GDE SU PAJTAŠI LUKE BOJOVIĆA VLADA BUDALA, ZENICA, MILJANOVIĆ?

Luka Bojović je 2012. u Valensiji bio uhapšen s četvoricom prijatelja, a jedan od njih Siniša Petrić navodno će biti izručen Bosni, kako bi doslužio kaznu.

Siniša Petrić, zvani Zenica, koji je 12. februara 2012. zajedno s Lukom Bojovićem uhapšen u jednom restoranu u Valensiji, tokom naredne nedelje trebalo bi da iz Španije bude prebačen u Trebinje. Petriću je ostalo da dosluži još tri godine i 10 meseci zatvora i navodno će na njegovu molbu tu kaznu služiti u Bosni i Hercegovini.

– Siniša Petrić u Španiji je osuđen na 15 godina zatvora. Za njim je u vreme hapšenja bila raspisana poternica Srbije jer je pobegao iz zatvora tokom služenja kazne za dva razbojništva. Pošto je stekao uslov da bude pušten iz zatvora u Španiji, kao i Luka Bojović, koji se prethodne nedelje vratio u Beograd, Petrić je podneo molbu da ostatak kazne koji mu je ostao odsluži u Trebinju – objašnjava naš sagovornik. Kako otkriva, spekuliše se da mu je taj zahtev prihvaćen i da je sve spremno za njegovo izručenje.

Pobegao iz zatvora

Siniša Petrić je inače bio osuđen na 15 godina, ali je 1999. pobegao iz zatvora Dubrava. Srpsko pravosuđe je za njim 2000. godine raspisalo poternicu, po kojoj je 2003. uhapšen u Nemačkoj, u Frankfurtu. Posle ekstradicije u Srbiju Petrić je smešten u zatvor u Sremskoj Mitrovici, iz kog se udaljio tokom slobodnog vikenda, s kog se nije vratio 2007.

– O njemu se ništa nije znalo, dok ponovo nije uhapšen u društvu Luke Bojovića u Valensiji – podseća sagovornik i dodaje da je Petrić važio za člana kriminalne grupe Marinka Magde, koji je u Mađarskoj osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Bojović slobodan čovek

Luka Bojović, koji je pred sudom u Španiji bio osuđen na 18 godina zatvora, u sredu je redovnom linijom iz Madrida doputovao u Beograd. Njega su dopratili agenti, pošto mu je uslovni otpust posle 10 godina provedenih iza rešetaka zamenjen deportacijom. – On je u Srbiji slobodan čovek, pošto je sudski postupak koji je protiv njega vođen zbog nekoliko ubistava završen pravosnažno, oslobađajućom presudom. Što se naše države tiče, on nema nikakva ograničenja u pogledu kretanja, kao ni toga da li će da ostane u Srbiji ili je napusti – objašnjava sagovornik.

Osim Petrića, s Bojovićem su u restoranu u Valensiji u februaru 2012. uhapšeni i odbegli pripadnik zemunskog klana Vladimir Milisavljević, zvani Vlada Budala, kao i Vladimir Mijanović.

Milisavljević je, podsetimo, pravosnažno u Srbiji osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora zbog zločina zemunskog klana i učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića. Njegovo ime je na poternici Srbije od marta 2003.

– Španski sud kaznio ga je sa 21 godinom zatvora, ukoliko se dogodi da i on bude izručen Srbiji, biće sproveden direktno u zatvor, ali će imati mogućnost da traži ponavljanje postupka za zločine za koje je osuđen jer mu se sudilo u odsustvu – objašnjava sagovornik.

„Mi smo vojnici“

Četvrti uhapšeni s Bojovićem u Valensiji bio je Vladimir Mijanović, inače njegov kum. On je u Španiji bio osuđen na pet godina i kaznu je odslužio. Prema pisanju španskih medija, policija je prvo locirala njega, pošto se nije odvajao od Bojovićeve supruge Barbare. Prateći njega, španski policajci su došli do restorana u kom su četiri prijatelja sedela i večerala.

– Nisu odmah ušli u restoran, lutali su po Valensiji kako bi zavarali trag, sve dok nisu stigli u restoran u centru grada pod nazivom „La bodega de la paz“. Policija ih je pustila da jedu, a posle deserta osam agenata je prišlo stolu i zatražilo dokumentaciju. Luka Bojović je naredio na srpskom jeziku ostalima da daju i izgovorio: „Mi smo vojnici“. Pre izlaska iz restorana Luka je na stolu ostavio 400 evra za račun – posvedočili su agenti, a preneli španski mediji.

Ostavite komentar