Ilon Mask zbog „SUPER LOŠEG OSEĆAJA“ o ekonomiji smanjuje broj zaposlenih u „Tesli“ za 10%

Izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask planira da otpusti deset odsto radnika u svojoj kompaniji električnih automobila jer ima „super loš predosećaj“ o ekonomiji. Кompanija će takođe uvesti zamrzavanje zapošljavanja, što je izazvalo pad cene akcija od 8%.

Ilon Mask je u četvrtak poslao imejl rukovodiocima Tesle pod naslovom „pauzirajte sve zapošljavanje širom sveta“, navodi se u imejlu koji je bio dostupan na uvid Rojtersu. Tesla trenutno zapošljava 110.000 ljudi. Osim zamrzavanja zapošljavanja, Maskov mejl ukazuje da će kompanija smanjiti oko deset odsto svoje radne snage.

Mask u mejlu nije elaborirao zašto ima „super loš predosećaj“ o ekonomiji, milijarder je poslednjih meseci više puta upozoravao na rizik od recesije.

„Mislim da smo verovatno u recesiji i da će se ta recesija pogoršati“, rekao je Mask u maju na konferenciji u Majami Biču. „Verovatno će biti teško, ne znam, godinu dana, možda 12 do 18 meseci, obično je vreme koje je potrebno da se izvrši korekcija.

Кrajem maja, nakon što ga je korisnik Tvitera upitao da li se ekonomija približava recesiji, Mask je odgovorio: „Da, ali ovo je zapravo dobra stvar. Predugo se sipa novac na budale. Moraju se desiti neki bankroti.”

 

Ostavite komentar