HOROR U MAKEDONIJI: Vanja brutalno ubijena vezanih ruku i nogu, njen otac učestvovao u otmici!

Maloletnica Vanja Đorđevska, koja je nakon sedam dana potrage pronađena mrtva, ubijena je na brutalan način hicem iz pištolja dok su joj ruke i noge bile vezane, izjavili su danas na zajedničkoj konferenciji za novinare ministar unutrašnjih poslova i glavni tužilac, Oliver Spasovski i Gavril Bubevski.

Bubevski je rekao da je devojčica nakon otmice ispred zgrade u kojoj je živela bila stavljena u vreću za spavanje i tako odneta na lokaciju na kojoj je ubijena i zakopana.

Zašto su se osumnjičeni odlučili na ubistvo treba dodatno razjasniti, rekao je Bubevski odgovarajući na pitanja novinara.

Spasovski je rekao da je istraga još u toku i da se razgovara sa svim osobama u školi maloletnice i u Velesu koji bi mogli da daju bilo kakvu dodatnu ifnromaciju o ovom dvostrukom ubistvu.

„Izvršen je i pretres u političkoj partiji ‘Treta’ kojoj su pripadali osumnjičeni, gde su pronađene neke informacije“, rekao je Spasovski.

Otac umešan u ubistvo

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski potvrdio je danas na konferenciji za novinare da je motiv za otmicu i ubistvo maloletne Vanje Đorčevske koristoljublje i da je član porodice umešan u ovo krivično delo kao organizator s ciljem iznude novca od majke.

Spasovski je označio oca maloletne Vanje da je odao informacije o tome kada će ona ostati sama kod kuće.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova je, u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužilaštva, tokom protekle noći rasvetlilo slučaj, obezbeđeni su dokazi za ubistvo dve osobe – maloletnice, koja je pronađena zakopana u okolini Skoplja i starije osobe, koja je zakopana u okolini Velesa – rekao je Spasovski.

On je rekao da preduzete mere nisu dovele do izvršilaca ovog gnusnog krivičnog dela.

– Pet osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedno lice je van zemlje, a otac ubijene maloletnice priveden je i u toku je saslušanje – rekao je ministar Spasovski.

Spasovski je kazao da starija ubijena osoba u okolini Velesa nema nikakve veze sa ubijenom maloletnicom.

– Glavni organizator i izvršilac koji je 27. novembra negde oko 11 časova ubio maloletnicu iz pištolja… Učiniću sve da ovog monstruma privedemo pravdi čim kroči na tlo Severne Makedonije – rekao je Spasovski.

On je potvrdio da su kasno sinoć privedene tri osumnjičene osobe za ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske, a u međuvremenu je priveden još jedan osumnjičeni u tom slučaju.

Ostavite komentar