HAOS NA SVADBI U ČAČKU: MLADA POBEGLA SA VENČANJA I TO SA KUMOM!

Srpske svadbe često mogu da budu veoma zanimljive kako zbog neobičnih običaja koji se poštuju i razlikuju od mesta do mesta, tako i zbog nekih neočekivanih situacija na samom veselju zbog kojih se ovakvi događaji prepričavaju i godinama posle njega.

Pixabay

Dogodovštine na svadbi koje se samo viđaju u filmovima i serijama obeležile su jedno veselje u Čačku, gradu na Moravi. Ovo je samo jedan u nizu događaja koji se i dan danas prepričavaju u ovom gradu i njegovoj okolini.

Naime, na jednom svadbenom veselju sa puno zvanica mlada je pobegla za bubnjara iz benda koji je svirao na svadbi i zabavljao goste. Pamti se kako je grom udario u restoran gde je bilo slavlje i rasterao svatove, kako je policija morala da razdvaja zavađene prijatelje i pritom privela tridesetak osoba.

Ali sigurno će ostati zapamćen događaj, koji može da se svrsta u rubriku „Za ne verovati“, kada je mladoženja na svadbenom veselju zatekao svoju mladu i venčanog kuma u veoma prisnom odnosu.

U jednom od čačanskih ugostiteljskih objekata svojim svatovima obratio se uznemireni mladoženja.

– Poštovani gosti, molim vas, uzmite natrag vaše poklone, i idite svojim kućama. Jer, mlada je pobegla sa svadbe, i to za kuma, koji nas je upravo venčao!

Naime, svadba je tekla po planu. Završilo se venčanje. Mlada je otišla u svoju sobu da se presvuče. Pošto je nije bilo dugo, mladoženja je otišao da je potraži.

– Kada je otvorio vrata sobe, imao je šta i da vidi. Njegov izabrani kum ležao je sa njegovom ženom na krevetu. Bili su, u najmanju ruku rečeno, veoma prisni – ispričao je tada jedan od svatova propale svadbe i dodao:

– Mladoženja je, potom, njih dvoje izbacio iz restorana, a onda se obratio svatovima i zamolio ih da odu kućama… Tako se veselje završilo… Nesrećni domaćini morali su, ipak, da plate sve troškove u restoranu, iako hrana i piće nije bilo ni posluženo.

U čudu, bez reči, gosti su se pokupili i ostavili ovog Čačanina da tuguje za svojom životnom izabranicom.

Često se dešava da se na svadbi svatovi potuku, i to najviše oko muzike. Najžešća tuča se dogodila kada je čak tridesetak osoba, među kojima i desetak žena, bilo privedeno. Nije redak slučaj da mladoženja zbog preteranog pijanstva ne dočeka sa svatovima kraj veselja, a u poslednje vreme to se događa i sa mladama.

IZVOR: KURIR.RS/JHYPETV.RS

Ostavite komentar