Gordan Petrić: U Partizan vratiti igrače, a navijače na stadion!

Svestan sam kakvog posla sam se prihvatio, ali želim da pokušam da pomognem klubu, ja čarobrni štapić nemam, ali imam energiju. U nove izazove ćemo ići korak po korak, kaže novi trener „crno-belih”. – Potrebna nova pojačanja

Partizan je juče, u ne baš lagodnom trenutku, i u ne baš najboljoj atmosferi, nakon nekoliko rezulatatskih posrtanja kako na domaćoj sceni tako i u Evropi, predstavio novog šefa stručnog štaba Gordana Petrića, koji je zamenio Iliju Stolicu. Pošto su čelnici iz Humske odmah nakon eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope uručili otkaz sada već bivšem treneru, krenulo se užurbno u traženje najboljeg mogućeg rešenja, Na kraju, izbor je pao na čoveka koji ima ogroman fudbalski autoritet u „crno-beloj“ fudbalskoj porodici…

Iako je fudbalsku karijeru započeo na Karaburmi u dresu OFK Beograda, Gordan Petrić, novi šef stručnog štaba Partizana je neko ko odlično poznaje prilike u Humskoj. Nekadašnji visoki defanzivac je punih pet godina nosio crno-beli dres. Nakon dobrih partija u Partizan karijeru je nastavio u Škotskoj, u Dandi junajtedu a potom i u velikanu iz Glazgova Rendžersu. Igrao je Petrić i u Engleskoj za Kristal palas, grčki AEK i ponovo za škotski Harts. Nešto kratko bio je i u Kini…

Svoj trenerski put Gordan Petrić je započeo pre devet godina na klupi Bežanije, radio je još i u beogradskom Sinđeliću, Zemunu, Čkaričkom, Radu, Partizanu i to kao pomoćnik u dva navrata, AEL-u, Gorici da bi se posle dvogodišnje pauze ponovo vratio na teren. Jedno vreme radio je i kao klupski operativac u Humskoj i to sa dosta uspeha.

Odmah na početku novog trenerskog angažmana, gde će sa Albertom Nađom, budućim pomoćnikom pokušati da „ugasi vatru“ u Partizanu, Petrić je naglasio da ne pripada ni jednom fudbalskom klanu, da nije ničiji čovek i da se vratio u svoju staru kuću, procenivši da je ovo dobar trenutak, iako je pre toga imao čak dve ponude da sedne na klupu ,,crno-belih“.

– Prošao sam mnogo toga u Partizanu. Što kao igrač a što ko klupski funkcioner. Oni koji me dobro poznaju znaju moj karakter, da ne pripadam onoj grupi ljudi koja će „savijati kičmu“. Otkako sam završio sportsku karijeru, stalno sam prisutan, na ovaj ili onaj način u Partizanu. Lično, niko iz kluba mi nije postavao bilo kakve uslove ili ultimatume. Nisam ja ničiji čovek, sa nekima, kao što je Žarko Zečević, poznajem se dugo. Nisam čovek ni ove uprave, ja sam samo njihov prijatelj i ništa više. Što se tih priča tiče potpuno sam rasterećen, kaže Petrić.

Mnogi smatraju da ste se prihvatili „vrućeg krompira“ i to u trenutku kada situacija u Partizanu i nije baš najbolja. Šta je bio vaš motiv da prihvatite poziv?

– Isključivo sportski izazovi. Raditi u Partizanu nije jednostavno a ni lako. Svestan sam svih moguućih izazova, dobro znam da situacija trenutno nije najbolja. Ali, ko nije spreman da se uhvati u koštac sa izazovima, taj nije za ovaj posao. Ići ćemo svi zajedno utakmicu po utakmicu. Trenutno u gro planu su nam utakmkice protiv Mladosti GAT u Novom Sadu kao i novi evropski ispit. Želim da vratim navijače na stadion, i ne samo njih već i bivše igrače koji mogu da pomognu Partizanu a i novinare od kojih neki ne dolaze već duže vreme. Mi treba da budemo jedna fudbalska porodica da ostavimo sve sujete, naglašava Gordan Petrić u fudbalskim krugovima čovek od velikog autoriteta.

On je podsetio da dobro poznaje trenutnu fudbalsku sliku u klubu i da će zajedno sa svojim asistentom Albertom Nađom, pokušati da podigne moral kod ekipe a ako uprava bude spremna da se dovedu i još neka pojačanja, onda će to biti novi boljitak za njega.

– Iskreno, potrebni su nam novi fudbaleri. Posebno na sredini terena. Ovom timu svakako nedostaje Saša Zdjelar. Meni su takvi igrači potrebni. Ostali, moraju da znaju gde je „crvena linija“.

Petrić iza sebe možda nema neko veliko trenersko isksustvo. Ali, ne plaši se izazova.

– Radio sam sa Batom Mirkovićem već u Partizanu. Spadam u onu grupu trenera koja se ne libi novog posla. Iskreno, stekao sam lepo iskustvo u nekim beogradskim klubovima. Možda je ovo pravi trenutak da pokažem da školovanje za profi licencu nije bilo uzaludno, našalio se kao i obično Gordan Petrić koga će navijači bez obzira na stanje u klubu svakako prihvatiti a i novinari. Jer znaju da se radi o iskrenom čoveku, velikom patrioti i pre svega nekome ko ima veliko znanje u fudbalu. Možda je Partizan baš u Petriću pronašao „slamku spasa“.

Nađ: Kad Partizan zove nema nedoumica…

Albert Nađ će zajedno sa Gordanom Petrićem pokušati da spase „crno-beli“ brod koji je ozbiljno počeo da tone. Pošto je prekjuče saznao da će biti deo novog stručnog štaba nekadašnja radilica u Humskoj je pre nego što je sinoć (19 č) sa Petrićem odradio prvi trening sa ekipom poželeo da poslednji put sedne na klupu Teleoptika, gde je skoro dve godine šef stručnog štaba.

-Kada vas zove Partizan tu ne postoje nikakve nedoumice. Bez obzira kakav god bio taj trenutak. Dobro znamo da nam neće biti ni malo lako, ali da ne volimo Partizan i da ne verujemo da mogu da dođu mnogo bolji dani ne bi se prihvatili tog izazova. Moramo najpre da uozbiljimo trenutnu situaciju, da ako klub ima mogućnost da dovedemo i neke nove igrače. Nama ubuduće Teleoptik mora da bude servis jer bez toga nema nam boljitka, kaže Nađ.

Ostavite komentar