EVROLIGA: Partizan pojačan Lesorom protiv Reala stavlja tačku! (20.30)

Košarkaši Partizana od 20.30 igraju protiv Real Madrida četvrti meč četvrtfinala Evrolige, ako pobede plasiraće se na fajnal-for u Kaunasu.

Za samo dva dana je fajnal-for euforija ugušena. Tragedija u OŠ „Vladislav Ribnikar“ potresla je celu Srbiju, a i šire, i podsetila da postoji nešto vrednije od titula i pobeda.

Posle minuta ćutanja za stradale na početku meča neće biti muzike sa razglasa. Kako li će se navijači i igrači snaći? Da li će prigušene glasne žice dovesti do stegnutih ruku? Ili će učesnik fajnal-fora biti odlučen u Madridu, pa će crno-beli naći dodatan motiv, zbaciti pritisak s leđa i odigrati kako najbolje znaju.

Velika pomama za kartama prouzrokovala je i drugačiju atmosferu u Štark areni u trećem duelu. Nije bilo organizovanog navijanja i kada se gubi, osećaja kad se meč lomi, već se uglavnom reagovalo na poteze. „Šesti“ igrač sa tribina mora dati svoj doprinos, pogotovo kada nema ponajboljih igrača.

Vraća se Matijas Lesor posle utakmice suspenzije, vodiće bitku sa Edijem Tavaresom ispod oba koša. Centar Reala je u trećem susretu pokazao šta zna, potpomognut Najdželom Vilijamsom-Gosom. Povratak neumornog Francuza znači i štednja energije Alena Smailagića, koji će moći da se usredsredi na šuteve za tri, finte i prodore kroz „livadu“ u reketu. Odličnih sedam minuta Tristana Vukčevića u neizvesnim trenucima pokazali su da se ne plaši u ključnim momentima, tako da je Žoc dobio još jednog vrlo visokog a pokretljivog defanzivca i skakača, čija je meka ruka pretnja za protivnika. Sa dva visoka u petorci, jedan može da se gura sa Tavaresom, a drugi da skače po ničiju loptu.

Loša strana balansa jeste oslabljena bekovska rotacija bez Kevina Pantera i Alekse Avramovića, koji je ponovo polomio zglob šake, povreda zbog koje se dugo čekao njegov povratak tokom leta i jeseni. Madar će biti primarni organizator i defanzivac zadužen za pritisak, Naneli će imati više loptu u rukama i prilike da posle driblinga ugrožava protivnika.

Kod Reala se vraća Gabrijel Dek, najefikasniji pojedinac Reala na prvom meču u Madridu. Džanan Musa je odigrao zaista loše u trećem meču, Hezonja je takođe neprepoznatljiv. Da li će „kraljevski klub“ iskoristiti potonuli kolektivni duh u čitavoj zemlji da dođe do izjednačenja? Upoznati su sa situacijom i održali su minut ćutanja na treningu.

Sve u svemu, Partizan mora da razmišlja samo o utakmici, da se koncentriše na ono što je neophodno za pobedu. Četrdeset minuta deli ih od fajnal-fora.

Meč Partizan – Real Madrid igra se od 20.30 u Štark areni.

Ostavite komentar