Evo šta će Katar da uradi sa fudbalskim stadionima!

Od osam stadiona na kojima se igralo fudbalsko Svetsko prvenstvo u Kataru ostaće samo jedan u sadašnjem obliku. Da bi se sedam stadiona izgradilo i jedan renovirao potrošeno je šest i po milijardi dolara. Tako će Katar imati višak skupih stadiona čim prođe Azijski kup naredne godine.

Da oni neće deliti sudbinu nekih objekata koji su građeni za velika takmičenja u drugim zemljama, a posle postali teret zbog skupog održavanja napravljen je plan šta uraditi sa stadionima na kojima je nedavno završeno SP.

Jedini stadion koji će ostati kakav jeste je „Međunarodni stadion Kalifa” koji je izgrađen 1976. godine. Potpuno demontiran biće „Stadion 974” i od njega će nastati novi objekti u različitim delovima Katara.

Ostali stadioni biće smanjeni, a višak stolica biće doniran nerazvijenim zemljama. Kako je želja organizatora SP da se poveća broj posetilaca na fudbalskim stadionima u domaćoj ligi lokalni fudbalski klubovi igraće na smanjenim stadionima „Ahmad Bin Ali” i „Al Janoub”. Imajući u vidu da se stadion „Edukejšn siti” nalazi u blizini univerziteta, on će biti u službi studenata.

Stadion nalik šatoru „Al Bajat” biće pretvoren u hotel sa pet zvezdica, tržni centar i bolnicu. „Al Thumama” će jednim delom ostati stadion, a drugi deo će biti pretvoren u hotel i sportsku kliniku. Na kraju, stadion „Faberžeovo jaje” više neće biti stadion već će tu biti škola, stambena oblast, prodavnice, medicinska klinika…

Ostavite komentar