Dejan Stanković optimista: Derbi u Kupu Srbije će biti jagoda na Zvezdinoj torti!

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković istakao da očekuje vrlo tešku i neizvesnu utakmicu protiv večitih crno-belih rivala u Kupu Srbije, ali da očekuje pobedu i trofej kojim će kompletirati niz dosadašnjih uspeha što će biti svojevrsna “jagoda na torti“.

Crvena zvezda i Partizan od 18 časova na stadionu „Rajko Mitić“ boriće se za Kup Srbije, a šef stručnog štaba crveno-belih se pred meč prisetio reči svog nekadašnjeg trenera Žozea Murinja sa kojim je neretko igrao finala.

„Sigurno će biti napeta i neizvesna utakmica, jer se igra direktno za trofej i nema popravnog. Finala su za pobediti, a ne za igrati, to je nama Murinjo rekao pred Madrid, tako da delim mišljenje s njim.“

Trener Zvezde se osvrnuo na proteklu sezonu i istakao očekivanje da će je tim uprkos svim naporima završiti na najbolji način.

„Detalji, sitnice, momenti, dueli odlučuju utakmicu i siguran sam da će tako biti. Istrčaćemo na teren u najjačem sastavu. Izvukli smo maksimum iz sezone, odigrali najveći mogući broj utakmica i ispunili skoro sve ciljeve – titula, grupna faza, osmina finala Lige Evrope i ovo može da bude jagoda na tortu, da zaokružimo sezonu najpozitivnije moguće. Igrajući 37 utakmica u prvenstvu je dosta teže nego pet u kupu da se osvoji trofej, ali to ništa ne menja, jer su naši ciljevi jasni i sutra idemo na pobedu.“, rekao je Stanković.

Osvrnuo se Stanković i na prethodne derbije odigrane ove sezone.

„Napravili su nam problem sa pritiskom u prošlom derbiju, čvrstinom, faulom, agresivnom igrom na koju nismo imali odgovor, pogotovo u prvom poluvremenu. Isto tako je bio i derbi koji smo dobili sa 2:0, oni nisu imali odgovor na sve to od nas. Očekujem da to bude slično, videćemo ko će da odgovori kako na agresiju. Golovi su ti koji se u derbiju broje, ali pobedu donose dobijeni dueli, oduzete lopte, druge lopte, koncentracija pri prekidima, to su detalji koji donose prevagu. Bitno je da se uđe od prvog minuta kako treba.“

Ostavite komentar