DAČIĆ U POSETI BIH: Došao sam da pošaljem poruku mira i dobrosusedskih odnosa!

“BiH može da opstane samo ako je država ravnopravnih naroda i ravnopravnih entiteta“, rekao je ministar Dačić.

SOKOLAC – Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić položio je danas venac na spomen krstu na vojničkom groblju “Mali Zejtinlik“ na Sokolcu.

Dačić je položio venac kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a u delegaciji su bili i ministar za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Dačić je novinarima posle polaganja venca rekao da je došao da pošalje poruku mira i dobrosusedskih odnosa, a ne da bi se raspravljalo o bilo kakvim sukobima, kojih je, kako je rekao, nažalost bilo dosta u našoj istoriji.

“BiH može da opstane samo ako je država ravnopravnih naroda i ravnopravnih entiteta“, rekao je Dačić.

On je u ime Srbije čestitao dan Republike Srpske, rekavši da RS nije samo narodna tvorevina za koju su živote dali svi oni ljudi kojima je danas odata počast, nego je RS i dejtonska tvorevina na neki način.

Dodao je da je RS zagarantovana i ustavom i međunarodnim aktima, dodajući da to nema nikakve veze sa pitanjem suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, odlukama raznih sudova i tako dalje.

“Srbija, kao što znate, ima specijalne veze sa RS i mi podržavamo Srpsku, želimo uspešan razvoj, želimo i najbolje odnose sa BiH, ali mi pre svega vodimo računa o interesima našeg srpskog naroda u skladu sa međunarodnim konvencijama“, rekao je Dačić, prenosi Srpska informativna agencija SIA.

Kazao je da bi „svi trebalo da na neki način zakopaju ratne sekire koje imaju prema RS“ i poručio: ‘‘BiH može da opstane samo ako je država ravnopravnih naroda i ravnopravnih entiteta“.

Ostavite komentar