Da li smo postali robovi fizičkog izgleda? Zašto treba dobro da razmislite pre nego što se odlučite na neku estetsku intervenciju?

Usled velikog uticaja društvenih mreža i nametnutih trendova lepote, mlade devojke i muškarci se sve češće odlučuju da koriguju određene nedostatke na svom licu i telu. Želeći da se približimo “savršenom izgledu”, često dolazi do neželjenih efekata koji zahtevaju korekciju, pa tako ulazi u začarani krug estetskih korekcija. Velike usne , mali nos, podignute obrve, popunjavanje bora samo su neki od zahteva koje devojke i mladići najčešće imaju.

Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Međutim koliko je važno ne preterati i sačuvati vizuelni indetitet?

Estetska medicina doživela je ekspanziju u 21.veku i ono sto je evidentno, jeste da nam je promenila percepciju lepote. Sve više se oslanjamo na fizički izgled, a manje na druge kvalitete.
Pre nego što se odlučite da postanete jedan od mnogobrojnih koja će nakon svih tretmana i procedura da se pretvori u još jednu kopiju drugih, razmislite dobro koji je vas motiv? Da li mislite da će to poboljšati kvalitet vašeg života, vratiti bivšu ljubav, popraviti odnos sa porodicom? Da li ćete sutra lakše da izađete na kraj sa problemima koje imate zbog toga što ste uradili neku intervenciju?

Verovatno nećete. Dakle, ukoliko imate želju da na bilo koji način promenite nešto na sebi , razmislite dobro da li u pitanju imperativ “savršenog izgleda” koji nam je nametnut na bezbroj načina ili fizički nedostatak koji vam zaista smeta.

U svemu tome je važno biti umeren i prilagoditi svaku korekciju individualnim crtama lica. Ukoliko se odlučite na bilo koju estetsku intervenciju važno je da odaberete stručnog doktora koji će pre svega brinuti o vašem zdravstvenom aspektu, a to je nažalost nešto što se često zanemaruje. I na kraju zapamtite: lepi ste takvi kakvi jeste.

man.hypetv.rs

Ostavite komentar