Crnogorska poslanica slagala da je na krštenju u SPC upisana kao pravoslavna Crnogorka(FOTO+VIDEO)

Crnogorska pravnica i političarka Draginja Vuksanović, poslanica u Skupštini Crne Gore i predsednica Milove partije SPD, izjavila je u emisiji Slobodna zona crnogorske TV Prve da je krštena u Srbiji u Srpskoj crkvi kao dete i da je upisana u crkvene knjige kao PRAVOSLAVNA CRNOGORKA.

Ona je istakla da se sa četiri mjeseca krstila u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Užičkoj Požegi, rodnom mestu njene majke,  te da joj je na krštenju kumovao izvesni pop Milenko koji ju je upisao kao pravoslavnu Crnogorku u crkvene knjige.

Draginja je, sudeći po crkvenim dokumentima, koji su isplivali na internetu, sve slagala, osim da je krštena kao dete u Srpskoj crkvi.

U crkvenim knjigama je jasno navedeno da su se njeni roditelji izjasnili kao pravoslavni Srbi. Nacionalnost deteta se ne upisuje. Draginja danas može da se izjašnjava i kao pravoslavna Albanka, niko joj to ne brani ali činjenice su nepobitne, njeni roditelji se nisu izjašnjavali kao Crnogorci.

Draginja je takođe slagala i da joj je kum bio pop Milenko. Iz crkvenih knjiga se vidi da je zapravo na krštenju imala kumu Kosu Damjanović i da nije krštena u crkvi kako tvrdi, već u kući svoga dede po majci.

 

Ostavite komentar