ČASNA SESTRA UKRALA 800.000 DOLARA ZBOG KOCKANJA!

Časna sestra Meri Margaret (79) priznala je krađu više od 835.000 dolara (800.000 evra) iz katoličke osnovne škole kako bi finansirala svoje kockanje. i platila druge lične troškove.

Foto:Printscreen/google.com/ maps

Sestra Meri Margaret optužena je u utorak za prevaru i pranje novca dok je bila direktorka katoličke škole Sveti Džejms u  gradu Toransu u Kaliforniji, saopštila je kancelarija američkog tužioca za centralni okrug Kalifornije. Ona bi trebalo da se pojavi pred Federalnim okružnim sudom u Los Anđelesu 1. jula. ove godine.

Sestra Meri Margaret priznala je “šemu“ u kojoj je “uljuljkala katoličku školu Sveti Džejms i administraciju da poveruju da se finansije škole pravilno vode i da se njena finansijska imovina pravilno čuva”, rekli su tužioci piše NewYorkTimes.

Ona je priznala da je nanela gubitke katoličkoj školi Sent Džejms u ukupnom iznosu od 835.339 dolara to jest oko 800.000evre, navodi se u saopštenju. Ona se na kraju i penzionisala kao direktorka škole 2018. godine, nakon 28 godina rada.

Prema dokumentima tužioca i policije, sestra Meri Margaret je preusmerila školska sredstva na račun samostana škole i njen štedni račun savezne kreditne unije, a zatim koristila novac za svoje ličnbe potrebe uključujući velike troškove za kockanja u kazinima u Nevadi i za lične potrebe.

Advokati sestre Meri Margaret, rekli su da se ona “veoma kaje“.
Čim se suočila, prihvatila je punu odgovornost za ono što je uradila i u potpunosti je sarađivala sa organima za sprovođenje zakona i nadbiskupijom“, navodi se u saopštenju njenih advokata, te su dodali da je “patila od mentalne bolesti koja joj je pomutila rasuđivanje i naterala je da uradi nešto što inače ne bi uradila“.

Ona je takođe priznala da je falsifikovala mesečne i godišnje finansijske izveštaje i da je rekla zaposlenima u školi da menjaju i unište finansijske zapise tokom revizije, navodi se u saopštenju tužioca i sudskim dokumentima.

Izvor: zanimljivostidana.com/HYPETV.RS

 

Ostavite komentar