Britanski milijarder ponudio 4,25 milijardi funti za kupovinu moćnog Čelsija!

LONDON – Britanski milijarder i vlasnik hemijskog giganta Ineosa Džim Ratklif dao je ponudu od 4,25 milijardi funti za kupovinu najboljeg kluba na svetu, prvaka Evrope i sveta, engleskog fudbalskog kluba Čelsi, potvrdio je milijarder.
„Ovo je britanska ponuda za britanski klub. Želimo da invenstiramo u Stamford Bridž kako bi postao stadion svetske klase. U sportskom sektoru želimo da okupimo najbolje svetske igrače i trenere”, naveo je Ineosa.

Vlasnik Čelsija Rus Roman Abramovič stavio je klub na prodaju 2. marta, nakon što se našao na meti sankcija zbog ruske invazije na Ukrajinu. Ratklif želi da u klub uloži dve milijarde evra u periodu od 10 godina, kao i tri milijarde u dobrotvorne fondacije za podršku žrtvama rata u Ukrajini.

Britanski mediji navode da je Ratklifova ponuda daleko najveća od svih do sada pristiglih ponuda, prenela je srpska novinska agencija SIA.

„Verujemo da London mora da ima klub koji održava status grada. Klub koji će se održavati na isti način kao Real Madrid, Barselona ili Bajern Minhen. Ova ponuda je u interesu navijača, a ne u interesu ostvarivanja profita”, dodaje se u saopštenju.

Čelsi se nada kako će novog vlasnika dobiti do kraja maja, kako bi neometano mogao da se sprema za sledeću sezonu. Sadašnje sankcije sprečavaju klub da dovede nove igrače. Čelsi je trenutno treći u Premijer ligi, iza Mančester sitija i Liverpula.

Ostavite komentar