Anja Ilić ispisala istoriju – osvojila prve bodove za Srbiju na Svetskom kupu!

Proteklog vikenda lepa vest stigla nam je iz Davosa, obradovala nas je Anja Ilić, naša mlada nordijska skijašica, koja je osvojila 14 bodova za Svetski kup. To je, u najmanju ruku, istorijski rezultat za ovaj sport i naše takmičare, pa je ona s razlogom zadovoljna i najavljuje da će pravi rezultati tek doći.

„To je istorijski događaj za naše skijanje. Najbolji rezultat koji je neka žena iz Srbije ostvarila. Za mene je ovo tek početak sezone, već u trećoj trci sam ostvarila istorijske bodove za našu zemlju na Svetskom kupu, tako da je to već sada jedan vrhunac“, kaže Anja.

Anja je, inače, prošle godine osvojila prvo mesto na „Balkan kupu“ u ukupnom plasmanu, ove sezone (pre Davosa) imala je dve zapažene trke u Norveškoj.

„U Norveškoj su bili jako teški uslovi, konkurencija još teža. Tamo nažalost nisam osvojila bodove, ali mi je jako malo nedostajalo da to učinim. Već u Davosu sve se složilo! Imala sam dobre skije, moj tim je stao iza mene i tako sam došla do pravog rezultata“, sa oduševljenjem Anja komentariše svoj uspeh.

Neobično je videti da se naša takmičarka nalazi u raspodeli bodova na Svetskom Kupu. Postavljeno joj je pitanje, kako i gde uspeva da se pripremi za svetska dostignuća.

„Nažalost, na Zlatiboru trenutno nemamo snega, nadam se će uskoro pasti pa da će se stvoriti uslovi. Inače mi na Tić Polju imamo jako dobro uređenu stazu za nordijsko skijanje, kao i odličan klub ‘Zvezda sa Zlatibora’ koji već broji 50 članova i najbitnije je da smo decu uključili u skijanje. Odlično je kada bismo mogli da ih povedemo na međunarodna takmičenja da vide najbolje uslove. Pogotovo one najmlađe. Ovo je jako lep i zdrav sport koji svima preporučujem. Zlatibor polako počinje da bude sve veće i veće mesto i nadam se da će se ti uslovi koje ovde imamo proširiti i na naša ostala zimska, turistička mesta.“

Anja je već ostvarila neke podvige, takođe istorijske, pre nedavnih u Davosu.

„Prošle godine sam ostvarila za mene najveći cilj karijere, pored ovih osvojenih bodova. Pobedila sam na ‘Balkan Kupu’, još jedna stvar koju niko nije uradio u Srbiji. Imala sam samo jedno drugo i dva treća mesta, tako da je to za mene bilo nešto najbolje za ovu sezonu, a onda su došli i ovi bodovi kao šlag na tortu.“

Od Nove godine naša Anja Ilić biće opet u akciji. Želi da odbrani prvo mesto na „Balkan kupu“ i da se u pravom svetlu predstavi na Svetskom prvenstvu.

„Trenutno se nalazim na Zlatiboru, ovde sam samo par dana da proslavim Božić, posle se vraćam na sneg. Pošto nam je svetsko prvenstvo sledeće godine u februaru na Planici u Sloveniji, tada ću već par meseci biti u Sloveniji na pripremama, kako bih što bolje dočekala to takmičenje“, zaključila je Anja Ilić.

Ostavite komentar