Zukorlić za RTV: Želimo vratiti moral u politiku

Izborni moto stranke Pravde i pomirenja je vraćanje etike u politiku jer je ona veoma važna i za ostale oblasti života i da mogu da je baštine svi izjavio je za RTV nosilac liste “Muftijin amanet-Stranke pravde i pomirenja” Usame Zukorlić.

Rukovodstvo SNS-a je imalo najviše mudrosti kad je u pitanju državni interes i prepoznalo je potencijale u Stranci pravde i pomirenja i stvorilo je ambijent za pravdu i pomirenje rekao je Zukorlić i dodao da u prošlosti i bivšim vladama nije bilo takvog sluha za saradnju sa Bošnjacima i njihovim predstavnicima.

Sa bivšim ministrima iz Sandžaka nemamo dobra iskustva i iz sadašnje perspektive ispada da nisu vodili računa o bošnjačkim interesima, kako niko nikom ne bi štetu nanosio dodao je.

Usame Zukorlić je vrlo precizno rekao da bi se Bošnjaci na terenu osjećali bezbjedno i imali nadu u budućnost neophodno je da imaju autentične predstavnike u vlasti na svim nivoima od lokalnih do republičkih vlasti.

Nije želio da se decidirano izjasni koga će podržati od predsjedničkih kandidata, jer će to, kako je rekao odlučiti stranački organi ali je podsjetio da postoji koalicioni sporazum sa Srpskom naprednom strankom i da očekuju učešće u vlasti poslije 3. aprila.

Komentarišući sukobe i rat u Ukrajini Usame Zukorlić je izrazio zabrinutost da bi eventualno moglo doći do eskalacije na prostore zapadnog Balkana pa i u Bosnu i Hercegovinu.

“BiH je matica svih Bošnjaka ” rekao je izražavajući zabrinutost zbog činjenice da su svi u Evropi sem Srbije, Rusiji uveli sankcije.

“Ja sam antiratno nastrojen ali Bošnjaci su oprezni i ne treba da budu naivni zato moraju da uče iz historije, mada historiju pišu pobjednici i nije sve u historiji“, zaključio je.

Ostavite komentar