ZBOG ODSUSTVA SUDIJE: Odložen početak suđenja modnom kreatoru Darku Kostiću!

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je odložen početak suđenja modnom kreatoru Darku Kostiću, zbog sumnje da je 19. aprila prošle godine vezao Š. H. u špajz u svom ateljeu, nakon čega mu je držeći nož u rukama uputio ozbiljne pretnje.

Današnje suđenje odloženo jer je sudija na bolovanju, a sledeće će biti zakazano naknadno.

Takođe, Kostić nije došao na suđenje, a sudija koji je danas odlagao suđenje je rekao da poziv nije uručen optuženom zbog čega je kontaktirano Odeljenje za potrage MUP-a, kako bi saznali na kojoj adresi boravi.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu sudu predložilo da Kostića oglasi krivim za krivično delo protivpravno lišenje slobode u sticaju sa krivičnim delom ugrožavanje sigurnosti te da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje dve godine.

Kostić je u tužilaštvu negirao navode krivične prijave, dok je oštećeni opisao način na koji je okrivljeni izvršio navedena krivična dela.

Nakon Kostićevog hapšenja, njegov advokat Dimitrije Ilić je preneo da Kostić tvrdi da su ga osobe koje su prijavile ovaj slučaj pokrale, odnosno da su nakon njegovog hapšenja ukrale haljine iz ateljea.

Kreator je uhapšen 20. aprila nakon što je prijavljeno da se u njegovom stanu nalazi 19-godišnjak koji je zatvoren u špajzu i da mu modni kreator preti da će ga ubiti.

Mladić je poslao poruku N.N. da je zatvoren u špajz i da Kostić hoće da ga ubije, nakon čega je N.N. obavestio policiju koja je odmah došla na adresu prijave u centru Beograda.

Kostića je Treći osnovni sud u Beogradu u junu 2021. godine osudio na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom (nanogicom) zbog polnog uznemiravanja jednog maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu.

Istom odlukom je oslobođen za dva krivična dela-polno uznemiravanje punoletne osobe i omogućavanje uživanja opojnih droga, prenosi portal Hype TV.

Ostavite komentar