ZAJEČARSKO SUDSTVO KRIMINALIZOVANO I KORUMPIRANO: Uhapšen bivši predsednik suda IVAN BOGDANOVIĆ, OČEKUJU SE DALJA HAPŠENJA OSUMNJIČENIH!

Po nalogu JTOK u zajednickoj akciji pripadniika SBPOK i BiA danas je lišen slobode sudija Višeg suda u Nišu Ivan Bogdanović zbog postojanja osnova sumnje da je u periodu od 1.januara 2014.do 1.novembra 2019.godine u vreme dok je vršio funkciju predsednika Višeg suda u Zaječaru,izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je prekoracio granice svog službenog ovlašćenja.

Reč je o 12 krivičnih predmeta gde je zahtevao od radnika računovodstva Višeg suda u Zaječaru da mu predaju novac iz sudskog depozita koji je bio privremeno oduzet u krivičnim predmetima sa obrazloženjem da novac preuzima iz razloga veštačenja ili vraćanja licima od kojih je oduzet, a potom preuzeti novac nije uputio na veštačenje niti ga je vratio licima od kojih je privremeno oduzet, već ga je zadržao za sebe, na koji način je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 34.755 evra i 126.540 dinara.

Irena Krstić – Foto: Printscreen Facebook

Kako saznajemo iz izvora u Tužilaštvu za organizovani kriminal, ispituje se i Irena Krstić sadašnji predsednik Višeg suda u Zaječaru za saučesništvo u prikrivanju ovog krivičnog dela koje je izvršio Ivan Bogdanović bivši predsednik Višeg suda u Zaječaru.

VSS je u odnosu na ovog sudiju doneo odluku o ukidanju imuniteta. Osumnjičenom Ivanu Bogdanoviću je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden javnom tužiocu za organizivani kriminal, saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Ostavite komentar