ZAGONETKA KOJU JE CIA OBJAVILA NA TVITERU I DALJE „MUČI“ LJUDE: Ako vi imate rešenje, možete postati njihov agent!

Mnogi korisnici Tvitera zbunjeni su s nekoliko detalja na fotografiji.

Foto:Printscreen/File Photo

CIA, Centralna obaveštajna agencija, pre skoro godine na Tviteru je objavila mozgalicu i pozvala pratioce da testiraju svoje detektivske veštine.

Na fotografiji koju su objavili nalaze se kompleks koji izgleda poput hotela, nekoliko kuća u nizu i parkirani automobili. Iz fotografije jasno da je reč o zimskom periodu godine jer su ulice prekrivene snegom. Pitanje uz fotografiju glasi: „Koliko je sati na fotografiji?“, a ponuđeni odgovori su 7, 11 i 15 sati.

Iako je mozgalica objavljena još 2020. godine, i dan danas je predmet rasprave među tviterašima i stalno se pišu novi komentari i zaključci. Dosad je objava skupila više od 16.000 odgovora u anketi.

Mnogi korisnici Tvitera zbunjeni su s nekoliko detalja na fotografiji. Ispitivali su na kojem mestu na svetu je fotografija nastala i da li je u pitanju Finska, Island, Aljaska ili Amerika. Pozicija sunca ih je takođe bunila.

„Nije fotografija, to je 3D slika. Zašto nema nikoga na ulicama? Zašto su gume autobusa ravne ako se okreću? Gde je nastala slika budući da gori javna rasveta u 7 ujutru, a zima je? Potrebni su mi odgovori“, glasi nedavni komentar jednog korisnika te mreže.

Neki su išli u detaljnu analizu.

„Žuti autobusi = Severna Amerika = zapadnjaci. Desne strane stabala su snežne što potvrđuje hipotezu mesta. Takođe, sunce izlazi na istoku, a senka drveća, zgrada i planina ukazuje da je jutro“, „Ne postoji način da se otkrije šta je istok, a šta zapad. Međutim, teško je razmišljati o izlasku sunca pre 8 ujutro zimi u području severnih zemalja. Zimi sunce u Švedskoj izlazi u 8:36, a zalazi u 15:06. U Kvebeku je izlazak sunca u 7:26.“

„Može biti 15, 11 i 7 sati. Neko može reći da je 7 ujutro jer su na slici školski autobusi i vrlo slaba sunčeva svetlost. Ali ne vidim nijednog učenika u autobusima. Možda samo idu da sipaju gorivo“, „7 ujutru je. Još uvek gori javna rasveta, tako da definitivno nije 11, a ni 15 sati“, neki su od komentara.

U anketi objavljenoj na Tviteru CIA-e najviše ljudi je odgovorilo da je 7 sati ujutro (53.1%), nakon čega se oglasila i sama CIA.

„Mnogi od vas su odgovorili tačno. Čini se da imate oko za ovo. Možda biste trebalo da posetite našu stranicu i prijavite se“, napisali su.

Izvor: alo.rs

Ostavite komentar