ZA VREME SNIMANJA „IGRE PRESTOLA“ ODSTRANJEN JOJ JE DEO MOZGA: Glumica zbog operacije nije mogla da hoda

Često se smatra da slavni nemaju nikakvih problema u životu. Lepi su, bogati, uspešni, gotovo savršeni u očima obožavalaca. No, istina je da su i oni samo ljudi od krvi i mesa, te da se neretko suočavaju sa problemima koje pogađaju i „obične smrtnike“.

FOTO: printscreen/youtube

Primer ovoj tvrdnji je i glumica Emilija Klark kojoj je svetsku slavu donela serija „Igra prestola“. Malo ko zna da je još tokom snimanja hit ostvarenja glumica imala nekoliko operacija zbog dve aneurizme zbog kojih joj nedostaje deo mozga.

– Dobar deo mog mozga nije više upotrebljiv, neverovatno je da mogu da govorim, ponekad artikulirano, i da živim svoj život potpuno normalno bez ikakvih posledica – pojasnila je 35-godišnja glumica dok je nedavno gostovala u BBC-ovoj emisiji „Sunday morning“.

Sve je počelo 2011. godine, kada je došlo do prvog pucanja, što je glumicu dovelo do aneurizme, a potom i do moždanog udara. To se dogodilo nakon završetka snimanja prve sezone serije u kojoj je tumačila lik Deneris Targarjen. Treba napomenuti da je Klark 2019. za The New Yorker napisala esej u kojem se osvrnula na svoje zdravstveno stanje, a prema njenim rečima, imala je glavobolje koje su kulminirale njenim treninzima.

– Trener me je postavio plan poziciju i odmah sam se osetila kao da mi elastična traka steže mozak. Pokušavala sam da ignorišem bol i izbacim ga, ali jednostavno nisam mogla – rekla je Emilija Klark opisujući bol.

U eseju je napisala kako je izašla iz sale i „skoro puzeći“ krenula ka svlačionici, gde su se bolovi pojačali. Ubrzo je odvedena na magnetnu rezonancu u bolnicu gde joj je dijagnostikovano „subarahnoidalno krvarenje (SAH), po život opasan tip moždanog udara uzrokovan krvarenjem u prostoru koji okružuje mozak“.

Pročitajte i: GLUMICA PRIZNALA VEZU SA VIKTOROM ŽIVOJINOVIĆEM! Milica priznala: ,,On je sjajan momak!”

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar