VUČIĆ: Pokrali izbore u svojoj partiji, a došli ovde da nama broje glasove

VUČIĆ: Pokrali izbore u svojoj partiji, a došli ovde da nama broje glasove

Govoreći o nedavno završenim izborima, Vučić je rekao da su izbori su protekli mirno, da su bili najmirniji u novijoj istoriji Srbije, a potom se osvrnuo na tvrdnje opozicije o neregulanostima.


– Srećan sam što je RIK uputio MUP-u zahtev. U RIK je doneto 500 poziva za glasanje za koje se tvrdilo da su fantomski birači. RIK je juče uputio zahtev MUP da provere sve to što je dostavljeno, svakog čoveka poimence. Tamo je bilo 496 poziva, iako su oni nebitna stvar i ne znače ništa. MUP je pregledao sve pozive, od 496 poziva svi su postojeći ljudi, koji su upisani u birački spisak. Od tih 496, 487 je mnogo ranije bilo upisano na istom biračkom mestu, najmanje četiri godine ranije. Svega devetoro je upisano 2022. godine, ali šestoro od njih su menjali prebivalište unutar Beograda.

– Gde im se dede tih 40.000 glasača iz Republike Srpske? Nije problem što napadate Vučića ili Dodika već zato što napadate naš narod iz RS, ni kriv ni dužan.

– Najzanimljiviji su mi posmatrači, ova dvojica Austrijanaca. Došli su da gledaju kod nas kakvi su izbori, sami su rekli da nisu videli nepravilnosti. Posle kažu videli su nepravilnosti na društvenim mrežama. Oni su brojali glasove i u svojoj partiji, pa proglasili pogrešnog predsednika svoje partije, pokrali glasove u svojoj partiji, a došli ovde da nama broje glasove i sole pamet. Šenah kaže da je išao po gradu i zaustavljao ljude i pitao ih da li znaju gde im je biračko mesto, to nisu znali, a znali su gde je neka kafana – to mu je dokaz da su izbori pokradeni.

Ostavite komentar