(VIDEO)Milica Zavetnica se zalaže da prema Rusiji postupimo kao Mađarska koja joj je uvela sankcije?!

Gostujući na Tv Nova liderka stranke Zavetnici Milica Đurđević je rekla da Srbija treba da sledi primer Mađarske kada je Rusija u pitanju.

 

– Mi treba da sledimo politiku Mađarske u ovom slučaju. Da budemo dovoljno komotni i dovoljno okrenuti i ka jednoj i ka drugoj strani. Poštujući principe međunarodnog prava ali poštujući i naše tradicionalno savezništvo koje imamo sa ruskom federacijom. – rekla je Milica Đurđević za TV Nova.

Da li je Milica greškom navela primer Mađarske ili namerno, nije najjasnije iz njenog nastupa. Ipak, Mađarska je uvela sankcije Rusiji, jedino se ogradila od naoružavanja i transporta oružja preko svoje teritorije za Ukrajinu.

Mađarska na čelu sa Orbanom je uspela da zadrži dobre odnose sa Rusijom i nakon uvođenja sankcija, tako da bez problema uvozi ruske energente i „dovoljno je komotna“ i „okrenuta i ka jednoj i ka drugoj strani“.

Neobično je da Milica Zavetnica, koja je sa Boškom Obradovićem pre svega mesec dana nastupila protiv sankcija Rusiji, sada govori o ugledanju na Mađarsku. Moguće je da je u međuvremenu promenila stavove ili se prosto zbunila kada je navela primer Mađarske.

 

 

Ostavite komentar