Uhapšen član „Valjevske grupe” Milan Lazarević!

Pripadnici MUP-a u Valjevu, u zajedničkoj akciji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, uhapsili su M.L. (52) iz Valjeva, koji se skrivao u okolini Uba nakon što je otišao iz Višeg suda u Beogradu, gde mu se sudi zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu i izvršio više teških krivičnih dela, među kojima i ubistva.

Mediji pišu da je reč o Milanu Lazareviću, optuženom članu „Valjevske grupe”.

Odmah pošto je za njim raspisana sudska poternica, policija u Ubu uočila je „audi” kojim je Lazarević upravljao i pokušala da ga zaustavi, ali se on oglušio o naređenje i nastavio da vozi, saopšteno je iz Policijske uprave Valjevo.

Policija i BIA su ga ubrzo pronašli i uhapsili i on je sproveden u pritvorsku jedinicu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, po nalogu tužilaštva, protiv njega će biti podneta krivična prijava.

„Valjevskoj grupi” sudi se za niz teških krivičnih dela – ubistva, zločinačko udruživanje, nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda, nanošenja lakih i teških telesnih povreda, kao i za iznudu novca.

Ova grupa je pohapšena 2009. godine, suđenje je i dalje u toku, jer je kako je ranije saopštio sud, od ukupnog broja zakazanih suđenja čak trećina bila odložena na zahtev odbrane.

Optuženi su Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

Ostavite komentar