U BEOGRADU POČEO SA RADOM KLUB ZVEZDARA OLIMP: Dom i škola za nove bokserske šampione

Kao mlad i veoma uspešan bokser, koji je prvi put u ring ušao u jedanaestoj godini, Zlatko Došljak nikada nije krio da je imao idole u plemenitoj veštini. Posebno su ga inspirisali veliki šampioni, a od samog starta je isticao da je za uspeh jednog kluba važan timski aspekt. Dok je grabio ka najvećim sportskim visinama upijao je savete starijih trenera, a danas, kao glavni osnivač i idejni tvorac BK Zvezdara Olimp, ima novu misiju – kao predsednik najmlađeg sportskog kolektiva na opštini Zvezdara teži da jednog dana njegovi učenici, kojih je poslednjih nedelja sve više u sportskoj sali, obuku dres Srbije.

– Pre nešto više od mesec dana počeli smo da radimo na promovisanju i popularizaciji jednog od naših najtrofejnijih sportova. Klub se nalazi u okviru SC „Olimp” na Zvezdari. Srećan sam što čak četiri puta nedeljno možemo da otvorimo vrata naše sale, da pomažemo deci kako da se razvijaju u pravom duhu. Kao osnivač kluba, a ujedno sam i jedan od trenera, moram da priznam da sam iznenađen odzivom dečaka i devojčica sa naše opštine – kaže nekadašnji šampion države u boksu.

O ovoj novoj sportskoj misiji, koja polako dobija svoje prve obrise, Zlatko Došljak kaže:

– Posle toliko godina takmičenja moglo bi se reći da imam dovoljno iskustva a i znanja da sve ono što sam naučio prenesem na najmlađe. Ponosan sam kada vidim da sam u jednom dečaku uspeo da probudim interesovanje za sport, a da se pre toga nikada nije bavio sportom. Takva deca koja dođu kod nas u salu vrlo brzo vraćaju izgubljeno samopouzdanje. Želimo jednostavno da ovo bude dom za neke buduće šampione.

Došljak ističe da je sportske veštine naučio od svojih najbližih prijatelja, među kojima je i Miroslav Muta Nikolić, proslavljeni košarkaški trener.

– Mnoge lepe sportske lekcije sam naučio od našeg košarkaškog maga. Trudimo se da  deci donesem radost, da im pomognemo u odrastanju, da ih sklonimo sa ulice. To je zapravo glavna misija našeg kluba. Zahvalio bih se čelnicima opštine Zvezdara na ustupljenim terminima, Bokserskom savezu Srbije na podršci, a nastojaćemo da kroz besplatnu školu boksa za dečake i devojčice između 10 i 16 godina na najbolji mogući način promovišemo ovu plemenitu veštinu – naglašava predsednik najmlađeg gradskog kluba.

Došljak bi želeo da jednoga dana izgradi boksersku salu u kojoj bi se stvarali novi asovi ringa. Ali sada je važno da deca i roditelji, kao i njihovi učitelji sa opštine, prepoznaju pravi trenutak i da treniranje boksa bude baza za zdravo telo i zdrav duh. Uostalom, najbolji primer za to je i njegov sin Konstantin koji je sa osam godina ušao u ring i time prestigao svog oca. A da li će ga prestići i sa trofejima, to ostaje da se vidi.

Ostavite komentar