Tužilaštvo pokreće novu istragu protiv šefa crnogorskog narko-kartela Darka Šarića!

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) donelo je naredbu o pokretanju nove istrage protiv Darka Šarića. Prema informacijama do kojih smo došli, reč je o pripremanju ubistva Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u sudskim postupcima za krijumčarenje više tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.


Ovo je drugi zločin za koji se tereti Pljevljak. Protiv njega se već uveliko vodi istraga za organizovanje i ubistvo bliskog saradnika Milana Milovca u Ekvadoru, ali i krijumčarenje novih količina kokaina i podmetanje teških krivičnih dela upravo Joksoviću.

Opsednut Joksovićem, pripremao njegovu likvidaciju 

Šarić je, prema dostupnim informacijama iz istrage, bio više nego opsednut Joksovićem, što je i razumljivo, jer ga je taj nekadašnji blizak saradnik i najbolji prijatelj, sa kojim je zajedno išao u školu u Pljevljima, kako je tvrdio, „izdao“ i prešao na stranu TOK. On je, pored još dvojice svedoka saradnika, bio ključan, prema uverenju tužilaštva, u dokazivanju Šarićeve krivice.

Nedavno je Joksović ponovo saslušan, ovog puta pred većem Apelacionog suda i prvi put je govorio javno, jer je do sada uvek pričao iza zatvorenih vrata. Sada se čeka odluka suda, odnosno drugostepena presuda. Prvostepenom presudom Pljevljak je prvo bio osuđen na 20, pa na 15 godina zatvora.

On je bio pušten da se brani sa slobode decembra prošle godine, ali je ponovo uhapšen pre mesec i po zbog sumnje da je tokom boravka u pritvoru organizovao novu kriminalnu grupu, koja je pripremala i izvršila ubistvo Milovca, krijumčarila kokain, ali i podmetnula eksplozivnu napravu ispod automobila valjevskog biznismena Gorana Nikolaševića, kako bi se to delo „pripisalo“ Joksoviću.

Pored Šarića, kao član organizovane kriminalne grupe označen je i njegov branilac, advokat Dejan Lazarević, ali i navijač Uroš Mišić. Upravo je on bio taj, prema tvrdnjama TOK, koji je postavio eksploziv ispod auta.

Članovi Šarićeve grupe hapšeni u Hrvatskoj zbog Ciglinog ubistva

Paralelno sa hapšenjem u Srbiji, u Hrvatskoj su lisice stavljene još dvojici, kako se tvrdi, pripadnika Šarićeve kriminalne grupe, Petru Ćosiću i Manuelu Vuliću, koji su učestvovali u ubistvu Milovca, zvanog Cigla, u Ekvadoru. On je teško ranjen 13. novembra 2020. godine ispred teretane gde je vežbao. Prebačen je u bolnicu, odakle je pušten na kućno lečenje 11. januara naredne godine, da bi mu narednog dana pozlilo. Posle nekoliko sati, u zoru 13. januara, preminuo je u svom domu.

Do danas, međutim, nije razjašnjeno šta se u tih 48 sati, po izlasku oporavljenog Milovca iz bolnice, gde je proveo dva meseca – dogodilo. Jer, iz naredbe za pokretanje istrage proizilazi da je navodno Šarić sa Petrom Ćosićem dogovarao da ranjenog Milovca „dokusure“ u bolnici, pa čak i da ubiju policajca koji je u zdravstvenoj ustanovi brinuo o njegovoj bezbednosti. Za to su bili spremni da, kako tvrdi tužilac, plate još dodatnih 70.000 evra. Za Milovca – 50.000, a na 20.000 evra je bila procenjena glava čuvara reda.

Strane službe sve sve otkrile

Nebojši Joksoviću (na slici) u četvrtak je u Višem sudu u Beogradu odloženo suđenje zbog zloupotrebe u vezi sa štamparijom „BMG- NM“ pre osam godina. On kao zaštićeni svedok u sud dolazi u pratnji pripadnika Jedinica za zaštitu svedoka.

Nakon odlaganja pitali smo ga da nam prokomentariše to što je Darko Šarić osumnjičen da je isplanirao da se Goranu Nikolaševiću u Valjevu digne u vazduh automobil i da se Joksović optuži da hoće da ga likvidira, pa su zbog toga uhapšeni i Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević i još nekoliko saradnika.

– Da nije bilo stranih službi, to se ne bi ni otkrilo. Najgore je kad se udruže mafija i policija. Šta više da vam kažem – kratko je rekao Joksović.

Ostavite komentar