Tužilaštvo o tvrdnjama da je dečak zlostavljan u vrtiću: Da se ispita ima li elemenata krivične odgovornosti vaspitačica!

Policijska stanica Zemun obavestila je danas dežurnog zamenika Odeljenja za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da je roditelj prijavio da njegovo dete od pet godina ima povrede po telu, a da mu je povrede, kako tvrdi roditelj, nanelo drugo dete istog izrasta u vrtiću, prenose beogradski mediji.

Ocenjeno je da u ovom slučaju nema krivičnog dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu jer deca do 14 godina nisu krivično odgovorna.

Zbog toga je naloženo policiji da obavesti Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu o ovom slučaju i da se preduzmu radnje u cilju utvrđivanja ima li elemenata krivične odgovornosti vaspitačica u vrtiću. Takođe je naloženo da se izvesti prosvetna inspekcija kako bi preduzela mere iz svoje nadležnosti, saopštilo je tužilaštvo.

O celom slučaju obavešteno je Više javno tužilaštvo u Beogradu, Centar za socijalni rad u Zemunu, Ministarstvo prosvete i obrazovanja, kao i Uprava vrtića.

Ostavite komentar