TEŠKA PLJAČKA: Trojica Nišlija tipovala i pljačkala lokale u kineskom trgovačkom centru!

Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teške krađe pripadnici niške Policijske uprave MUP-a Srbije uhapsili su tri osobe iz Niša, kojima je nakon toga određena mera zadržavanja do 48 časova. Kako je saopšteno slobode su lišeni S. V. (43), L. L. (31) i S. I. (22), koji su u noći između ponedeljka i utorka provalili u veliki kineski trgovački centar u ulici Ivana Milutinovića, gde su izvršili pljačku jednog od „tipovanih” lokala, javlja SIA.

Pošto su pod okriljem mraka došli automobilom blizu trgovačkog centra, pešice su otišli do ulaza gde su najpre presekli lanac sa katancm i provalili unutra, a potom razbili rešetke na lokalu iz kojeg su odneli veliku količinu novca u dinarima i devizama, kao opremu za video-nadzor. Ipak, pri odlasku su primećeni i provala je prijavljena niškoj policiji, čiji su pripadnici u brzoj akciji uspeli da pronađu automobil marke „reno” i svu trojicu provalnika i lopova.

U prtljažniku vozila policija ja pronašla alat i opremu koju su provalnici imali – fantomske maske, metalnu šipku za obijanje vrata, rukavice, kape i kačkete, makaze za sečenje žice, ali i uređaj za ometanje signala mobilne telefonije i aparat za video-nadzor. U roku od 48 sati sva trojica uhapšenih, saopšteno je, biće privedeni nadležnom tužilaštvu, gde će protiv njih biti nastavljen krivični postupak.

Ostavite komentar