SUĐENJE GRUPI „PRINCIPI“ ZA POKUŠAJ UBISTVA: Četvorica napadača došla „poršeom”!

U tužilaštvu je saslušan osumnjičeni Slavko Đ, navodno član navijačke grupe „Principi” čiji je vođa bio Veljko Belivuk.

Više javno tužilaštvo u Beogradu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Slavka Đ. (30) i Miodraga Z. (21) zbog sumnje da su sa još dva, za sada nepoznata muškarca, u ponedeljak u Obrenovcu pokušali da ubiju S. T. (28) zbog nesuglasica iz prethodnog perioda.

Slavko Đ. saslušan je juče u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde se branio ćutanjem. Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Miodrag Z. je u bekstvu, pa će tužilaštvo pored određivanja pritvora, predložiti i da se za njim raspiše poternica.

Slavko Đ. i Miodrag Z. terete se za pokušaj ubistva u saizvršilaštvu.

Sumnja se da je Slavko Đ. u ponedeljak oko 16.25 časova u Obrenovcu pozvao oštećenog telefonom i tražio od njega da siđe ispred zgrade u kojoj živi, na šta je on pristao i izašao. Slavko Đ. bio je na parkingu u crnom džipu „porše” koji je vozio Miodrag Z., sa još dva N. N. lica, pa kada ih je oštećeni sve video počeo je da beži između zgrada, a okrivljeni su potrčali za njim. Jedan od osumnjičenih je ispalio projektil u S. T., a potom su se sva četvorica vratila u vozilo i pobegla. Mladić, srećom, nije povređen.

Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni Slavko Đ. navodno je član navijačke grupe „Principi” čiji je vođa bio Veljko Belivuk.

Dan pre ove pucnjave, u Obrenovcu se desio još jedan obračun. U nedelju oko 20.30 sati napadnut je i pretučen N. D. (27), dok su u njegovog druga V. M. (23) pucali iz pištolja.

Napasnici su N. D. polupali automobil „ford”, pa ga tukli drvenim palicama. On je policiji ispričao sve detalje napada i otkrio ko su osobe koje su ga tukle. Njegov drug nije povređen, a policija je našla čaure i zapaljeno vozilo kojim su napadači pobegli. Pripadnici MUP-a i dalje tragaju za vinovnicima ovog incidenta.

Prema nezvaničnim saznanjima, do sada nisu pronađeni dokazi koji bi ova dva obračuna doveli u vezu. Jedino im je zajedničko što su se dogodili u istom gradu.

Podsetimo, u maju je u Obrenovcu ubijen Branislav Penčić (41), bivši vođa „Hed hantersa” navijačke grupe FK Partizan. Policija je nekoliko dana nakon likvidacije uhapsila U. Š. i I. B. osumnjičene da su umešani u ovo ubistvo. Posle osam meseci skrivanja, u BiH je priveden i D. P. (26) okrivljen za ubistvo Penčića.

Ostavite komentar