SUBOTICA: Tri godine zatvora za Tatjanu Bulatović zbog podstrekavanje na ubistvo supruga!

Pred Višim sudom u Subotici Tatjana Bulatović proglašena je krivom za krivično delo ubistvo u podstrekavanju i izrečena joj je kazna zatvora u u trajanju od tri godine.

Više javno tužilaštvo u Subotici teretilo je Tatjanu Bulatović da je od maja do avgusta 2019. godine  podstrekavala Zoltana Kečkeša na ubistvo njenog supruga Zorana Bulatovića, i da je preduzimala radnje za izvršenje dela.

U izricanju kazne sud je cenio i olakšavajuće okolnosti da Tatjana Bulatović ranije nije bila osuđivana, da je majka troje dece te da je bila smanjene uračunljivosti, ali ne bitno. Sud je takođe prihvatio veštačenje Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu u kojem je navedeno da kod okrivljene ne postoji duševna bolest, ali je utvrđeno postojanje emocionalnog poremećaja ličnosti, koje je sa karakteristikama njene ličnosti, povišene emocionalne napetosti i stanjem omaljenosti usled upotrebe anksiolitika dovelo je do smanjene uračunljivosti, ali ne u bitnoj meri.

Izricanju presude nije prisustvovala Tatjana Bulatović, koja se od avgusta 2020. godine brani sa slobode, već njen suprug Zoran Bulatović, koji je tokom suđenja sve vreme bio uz nju. Suprug tvrdi da Tatjana nije kriva i da nije imala razloga da planira krivično delo protiv njega, već da se sve to dešavalo zbog njenog psihičkog stanja. Zoran Bulatović tvrdi da njegova supruga Tatjana boluje od perzistentnog sumanutog poremećaja, da bi odlazak na izdržavanje kazne uticalo na tok njenog lečenja i najavio je žalbu na izrečenu presudu.

Ostavite komentar