Srđan Lalić, koljač Velje Nevolje i „svedok saradnik“ obožava Hitlera!

Srđan Lalić, najbliži saradnik Veljka Belivuka, godinama skupljao suvenire, postere i knjige o nacističkom vođi Adolfu Hitleru * U stanu čuvao zastave sa kukastim krstom i Hitlerovu knjigu „Majn kampf“


Inspektori u šoku

Ovaj malo poznati detalj iz života svirepog ubice i IT stručnjaka Belivukovog klana izašao je na videlo nakon hapšenja pripadnika ove bande, u februaru 2021. Naš izvor iz istrage otkriva da su inspektori bili u šoku kad su otkrili Lalićevu nacističku kolekciju.

– Pronađeno je nekoliko postera i zastava sa kukastim krstovima iz perioda nacističke Nemačke. Bilo je tamo i Hitlerovih slika i nekih starih razglednica iz tog perioda. Nađena je i knjiga „Majn kampf“, koju je Hitler napisao dok je bio u zatvoru između dva svetska rata. Bilo je očigledno da je Lalić opsednut rasističkom i nacističkom ideologijom i mržnjom prema Jevrejima – kazao je naš izvor.

Nepopravljiv

Lalić će odslužiti kaznu sa istom ličnošću sa kojom je i ušao u zatvor. Svet čine zločinci i dobri ljudi, nema sredine-Dobrivoje Radovanović.

Prema rečima našeg sagovornika, Lalić je i svojim prijateljima pričao da je više puta čitao Hitlerovu knjigu i s ponosom je citirao neke rečenice iz „Majn kampfa“.

Koliko je Lalić bio opsednut nacizmom, kao i sumanutim idejama o nekakvoj rasnoj nadmoći belaca, govori i činjenica da je na šifrovanoj aplikaciji Skaj koristio nadimak Beri Mils, po vođi zloglasne američke zatvorske bande „Arijevska braća“ (pogledajte okvir).

Dobrivoje Radovanović, kriminolog, nije iznenađen što je Lalić bio fasciniran nacizmom i Hitlerom.

– Mislim da ovde nije reč o nekim političkim idejama, više se tu radi o „vrednostima“ koje je ta ličnost usvojila. Takve usvojene vrednosti određuju način ponašanja individue i na slobodi i u zatvoru. Kada to sagledate, postaje jasno zašto je Lalić bio u toj zlikovačkoj bandi. Kada bi se uradila dubinska analiza ličnosti cele te grupe, sigurno bi se pokazalo da svi njeni članovi imaju neobičnu strukturu ličnosti, jer u protivnom ne bi mogli da čine takve jezive zločine – rekao je Radovanović.

On smatra da će Lalić i po izlasku iz zatvora imati nepromenjenu ličnost:
– Naši zatvori ne menjaju ljude, ni radom, ni edukacijom, a u Lalićevom slučaju on se ne bi promenio ni dubinskim psihijatrijskim tretmanom. On će odslužiti kaznu i izaći na ulicu sa istom onom ličnošću sa kojom je i ušao u zatvor. Njegova ličnost je zabetonirana, a svet je sastavljen od zločinaca i dobrih ljudi, nema sredine.

Nasmejani koljač

Podsetimo, Lalić je nedavno sklopio sporazum sa tužilaštvom da otkrije sve tajne mafijaške bande Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mesara. Zauzvrat bi trebalo da izbegne doživotnu robiju i da dobije samo 18 godina zatvora.

Srđan je bio visokopozicionirani član ove bande, koja je bila praktično srpski ogranak zloglasnog crnogorskog „kavačkog klana“, čiji je šef Radoje Zvicer iz Kotora. Lalić je odlično upućen u sva ubistva i ostale zločine ovog klana, a trebalo bi da otkrije istražiteljima i gde su milioni evra u kriptovalutama, koji su sakriveni pre hapšenja ove bande.

U javnosti je dobio nadimak „nasmejani koljač“, jer se pre nekoliko godina slikao sa Belivukom kako muče i ubijaju žrtvu u kući u Ritopeku, gde su inače kasapili ljude, mleli ih u mašini za mlevenje mesa i bacali u Dunav.

Uzor mu i Beri Mils, šef  „Arijevske braće“

Beri Mils, čije ime je Srđan Lalić koristio kao nadimak na Skaju, bio je skoro 40 godina na čelu zloglasne američke pronacističke bande „Arijevska braća“. Mils je ušao u ovu bandu još sedamdesetih godina prošlog veka, dok je bio u zatvoru Sent Kventin u Kaliforniji, i brzo je napredovao do samog vrha u hijerarhiji ovog klana, koji broji na hiljade članova širom SAD, i u zatvorskom sistemu i na slobodi.

Pravi Beri Mils i „Beri Mils“ sa skaja

Odgovoran je za seriju ubistava, reketiranje i pljačke, kao i za pokretanje višegodišnjeg rata sa suparničkim bandama koje čine crnci i Hispanoamerikanci. Jednom zatvoreniku je zbog kockarskog duga umalo odsekao glavu, što po surovosti podseća na zločine u kojima je učestvovao Srđan Lalić.
Mils je 2006. osuđen na četvorostruku doživotnu robiju, bez mogućnosti pomilovanja. Umro je u zatvoru u Koloradu 8. jula 2018, dan posle 70. rođendana.

Ostavite komentar