Šolakovi tabloidi i njegovi medijski plaćenici nastavljaju da krše zakone države Srbije!

Mediji koji posluju u okviru Junajted grupe zloglasnog medijskog tajkuna iz Bosne koji živi na Malti Dragana Šolaka nastavili sa da krše predizbornu tišinu.

Žuti tabloid Nova S objavio je izjavu bivše direktorke Šabačkog pozorišta Minje Bogavac koja poziva na glasanje protiv određene liste na izborima.

Prethodno su žuti tabloidi Nova S i Danas objavili naslovne strane štampanih izdanja i nastavili kampanju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a kršenje preizborne tišine nastavljeno je objavljivanjem vesti na portalima ovih medija u kojima se građani jasno pozivaju na glasanje za političku opciju blisku vlasniku ovih listova.

Na taj način ovi mediji prekršili su predizbornu tišinu, pokazujući svoj odnos prema zakonu, državi Srbiji, ali i svim njenim građanima.

Kako se u Zakonu o izboru narodnih poslanika navodi, zabranjeno je 48 časova pre dana glasanja i na dan glasanja do zatvaranja biračkih mesta da se u medijima i na javnim skupovima objavljuju procene rezultata izbora, javno predstavljaju kandidati na izborima za narodne poslanike i njihovi izborni programi i pozivaju birači da glasaju, odnosno da ne glasaju za određene izborne liste.

Ostavite komentar