Složne komšije napravile kreativno dvorište, pa postale hit prvo u komšiluku, potom na internetu! (FOTO)

Komšije na Voždovcu dugo su želele da travnjak koji niko ne koristi osim kućnih ljubimaca, ograde i naprave kutak za komšijsku decu.

Okolina se prvo bunila, jer je to bio odličan toalet za kućne ljubimce, ali udružene i složne komšije zgrade u ulici Vojvode Stepe su uspele u svojoj misiji.

Nekada nepokošeni travnjak je postao ograđeno kreativno dvorište.

Jedna mama je otvorila sezonu igranja i to tako što je zamesila krofne, zamazala ruke temperama, dekorisala dvorište i pozvala komšiluk na neobavezno celodnevno igranje uz kaficu i slatko posluženje. Deca su uživala, upoznavala, a roditelji ćaskali uz osmeh na različite teme. Zar to nije čar?! Šta će nam prostor, ako ga nećemo zajedno koristiti?!

Ideja mlade mame J.P. je bila da podigne svest o živim druženjima, da pokaže da je lepo napraviti predah od telefona i uživati sa poznanicima, prijateljima, ali pre svega svojom decom, da to ne mora da bude skupo i daleko mesto, već može biti jedno dvorištance ispred zgrade.

Kada smo pitali gospođu koja je bila pokretač šta je sledeće što planira, ona se samo osmehnula i rekla:

– Da se okupljamo i da nam ovom postane slatka rutina. Da dečije rođendane proslavljamo zajedno, da se smejamo i prisećamo kako je svaki put bilo lepo. Letnje večernje sate provodićemo do kasno u noć igrajući dečije i večernje predstave, to mi je cilj. Preko dana „Kreativno dvorište“ a veče neka bude „Pozorište dvorište“ .

Ostavite komentar