Slobodan Janjuš za “Hype”: Dokumentarni film “Čobo” će ostaviti uspomenu na moj život, rodni grad i domovinu

Sportski dokumentarni filmovi su u posljednje vrijeme sve prisutniji na našim prostorima. U minulih nekoliko godina gledali smo jako zanimljive priče o sportskim velikanima i kolektivima, a jedna od takvih je i o legendarnom Slobodanu Janjušu Čobi, nekadašnjem golmanu Željezničara, Vojvodine, Radničkog iz Pirota, Sarajeva, Olimpije iz Ljubljane, Dinama iz Zagreba, Sutjeske iz Nikšića, te Valete, Makaba…

Poseban pečat

– Sa novinarom, odnosno mojim prijateljem Bikićem se poznajem godinama – rekao je Janjuš za “Hype” i dodao:

– Uradili smo bezbroj intervjua, razgovora, kako u Bosni, tako i u Americi, gdje živim (Tampa – Florida, op. a.). A film je nešto posebno što će ostaviti pečat i uspomenu na moj život, moj rodni grad i domovinu. Drago mi je da je film premijerno prikazan na rođendan mog rodnog grada Sarajeva, gdje se uvijek rado vraćam.

Prve reakcije su odlične.

– Zvali su me iz cijele Evrope, Australije… Ma iz cijelog svijeta – istakao je legendarni Čobo.

Sedmi film

Autor filma, jnovinar i urednik sporta na Federalnoj televiziji Muhamed Bikić, ovo sedmi film u njegovom dokumentarističkom opusu.

– Sve je počelo sa Kelijem (Želimir Vidović, bivši as kluba s Koševa) na TV Sarajevo, a potom sam nastavio sa ovom formom filmova na Federalnoj televiziji, „Hase“ (Asim Ferhatović), „Škija“ (Josip Katalinski), „Sportski pozdrav iz Sarajeva“, „Željina stotka“, „Sportski ambasadori BiH“ i sada „Čobo“ (Slobodan Janjuš) – rekao je Bikić za “Hype”.

Ostavite komentar