Slatke lazanje predstavljaju prilično nesvakidašnju poslasticu, ali kada je jednom budete probali, poželećete da na vašoj trpezi bude svakog dana!
![voćne lazanje](https://hypetv.rs/wp-content/uploads/2022/07/vocne-lazanje-500x269.jpg)
Ovo je jedna od varijanti slatkih lazanja sa svežim i suvim sezonskim voćem koja se pravi brzo, a pojede još brže!
Sastojci:
150 g lazanja
50 g suvih kajsija
50 g suvog grožđa
1 limun
600 ml mleka
2 kesice pudinga od vanile
1 pomorandža
2 kašike meda
1 jabuka
1 kruška
1 banana
50 g drobljenih badema
50 g šećera u prahu
Pročitajte i: BEZ JAJA I MLEKA: Ekspolozija ukusa-lešnik gnezdo!
Priprema:
1. U uzavreloj vodi obarimo lazanje.
2. Jabuke i kruške očistimo i stavimo u dublji sud. Dodamo banane, koje ćemo da isečemo na kolutiće, i sitno seckane kajsije (mogu i iz kompota). Prelijemo limunovim sokom. Dodamo suvo grožđe.
3. U šerpu na šporetu sipamo 500 ml mleka. Preostalo mleko sipamo u prašak za puding, pa razmekšalu smesu sipamo u uzavrelo mleko.
4. Kuvamo dok ne dobije potrebnu gustinu. Dodamo med i sok od pomorandže. Dobijenu smesu dodamo u sud sa voćem i promešamo.
5. Skuvane lazanje ređamo u nauljenu pravougaonu tepsiju. Preko premažemo filom od pudinga i voća, opet stavimo lazanje i opet fil.
6. Pecite 35 minuta na 200 stepeni.
Izvor: Kurir.rs
BONUS VIDEO: