SAZNAJEMO: Policija na tragu ubici Milana Jorovića iz Zemuna!

Inspektori istražuju u kakvim je odnosima ubijeni bio sa pripadnicima navijačkih frakcija Partizana.

Beogradska policija je na tragu ubici koji je 21. juna popodne u Ugrinovačkoj ulici u Zemunu hicima iz pištolja ubio Milana Jorovića (30).

Kako saznajemo, inspektori imaju operativna saznanja o tome ko je maskiran u dostavljača hrane ispalio hice u Jorovića, a zatim na skuteru pobegao sa mesta zločina.

U otkrivanju izvršioca zločina, policiji su pomogli snimci sa sigurnosnih kamera sa obližnjih objekata.

Na snimcima se, prema nezvaničnim informacijama, vidi mladić na skuteru u bermudama i majici, koji na leđima nosi veliku žutu torbu sa logom jednog dostavljača porudžbina. Na glavi je imao crnu kacigu i masku, pa mu se lice nije videlo. Na njegovom telu su uočene tetovaže. Takođe, uočen je specifičan hod izvršioca likvidacije.

Milan Jorović je prema policijskim saznanjima bio blizak sa jednim od vođa Partizanovih navijača „Zabranjeni”, Nemanjom Bojovićem Hemijom, koji je ranjen u januaru ove godine. Sumnja se da je napad na Jorovića organizovala ista „ekipa” koja je od početka ove godine već dva puta nasrtala i na Bojovića. Upravo iz ovog razloga, jedan od pravaca istrage Jorovićevog ubistva ide u pravcu provere njegovih odnosa sa pripadnicima drugih navijačkih frakcija Partizana.

Inspektori sumnjaju da svi ovi napadi, kao i ubistvo Jorovića, idu „na dušu” ostacima kriminalne ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojima se sudi u Posebnom odeljenju Višeg suda za sedam ubistva, trgovinu narkoticima, iznude, otmice…

Jorović je, podsetimo, pogođen sa više hitaca u grudi i stomak, ispred kuće u kojoj je živeo. Napadač je, kada je bio siguran da je uradio ono što je naumio, motorom pobegao u nepoznatom pravcu. S obzirom na to da je ulica u kojoj se dogodilo ubistvo slepa, pretpostavlja se da je ubica Jorovića čekao u zasedi. Takođe, informacije do kojih su inspektori došli ukazuju da je ubijeni praćen izvesno vreme kako bi se ubica upoznao sa njegovim navikama.

„Politikin” sagovornik blizak istrazi ovog slučaja kazao je ranije da je napadač u Jorovića pucao dok je on izlazio iz vozila „mercedes”, koji je neposredno pre napada parkirao ispred porodične kuće. Ubijeni nije ni stigao da izađe iz automobila kada je napadač pucao u njega sa motora u pokretu.

Ostavite komentar