ŠAKIRA OPTUŽENA ZA 4 KRIVIČNA DELA: Nakon razvoda od Pikea, usledili su samo problemi

Popularna pevačica Šakira nedavno je doživela emotivni krah kada su u javnost isplivale informacije o preljubi njenog dugogodišnjeg izabranika, fudbalera Žerara Pikea.

Foto: Instagram

Međutim, pevačica se ubrzo nakon dramatičnog raskida suočila sa novim problemom, pa će se uskoro naći na sudu u Barseloni zbog optužbi za utaju poreza, piše španska Marca.

Naime, pevačica je optužena za četiri krivična dela protiv poreznih vlasti, jer je navodno utajila 14,5 miliona evra između 2012. i 2014. pokušavajući, kako se spekuliše, da uveri vlasti da ne živi u Španiji.

Šakirin pravni tim u početku je pokušavao da postigne dogovor sa tužilaštvom kako bi umanjili kaznu, međutim, uprkos intenzivnim pregovorima, strane nisu postigle dogovor, te su pevačicini advokati objavili odluku o odbijanju ponude i o pokretanju postupka.

U izjavi tima koji zastupa bivšu partnerku Žerara Pikea, advokati otkrivaju kako u ovom trenutku Šakira želi da prepusti stvar u ruke zakona, s mirom i uverenjem da će pravda dokazati da je u pravu i da će se dokazati da je nevina.

Iako će, kako stvari stoje, Šakira morati na suđenje, pevačica je poreskoj upravi već platila 17,2 miliona evra kazni i kamata. Zbog toga, prema rečima njenih advokata, već dugi niz godina nema poreskih dugovanja.

Pročitajte i: VIKI I MARKO U TAJNOJ VEZI? Pomirili se odmah posle rijalitija, evo gde iznajmljuju stan

Advokatski tim takođe podseća da Državna riznica na sudske sporove ove vrste troši milione, a gubi pola. Tvrde da je Šakira uznemirena „progonom“ koji je pretrpela od strane vlasti, koju optužuje da koristi svoju mašineriju da je uguši tako očitim medijskim pritiskom.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar