POSTOJI VEROVANJE DA MOŽE DA VAM DUPLIRA BROJKE NA RAČUNU: Evo kako ogledalo može da vam donese novac!

Ogledala su predmeti koji reflektuju, a kakomogu da „udvostruče“ stvari, veruje se da mogu da udvostruče i novac na vašem bankovnom računu

Foto: youtube

Kada je u pitanju feng šui i uređenje doma, postoji jedan predmet čija upotreba zadaje glavobolje čak i feng šui majstorima – radi se o ogledalu.

Ogledala su predmeti koji reflektuju i multipliciraju stvari u domu pa tako mogu proširiti prostor, ali i duplirati gomilu računa na vašem stolu. Osim toga, mogu ubrzati ili usporiti protok energije u vašem domu.

A kako ih pravilno postaviti?

ULAZNA VRATA

Za početak – postoji jedno mesto koje stručnjaci nikako ne preporučuju za postavljanje ogledala, a to je ono nasuprot ulaznih vrata, ali i vrata generalno. Bolje ga postavite na zid.

Naime, ulazna vrata su primarno mesto ulaska energije u naš dom, a ogledalo koje se nalazi točno nasuprot njih toj energiji pokazuje izlaznu tačku.

TRPEZARIJA

Kada je u pitanju najbolja prostorija za postavljanje ogledala – stručnjaci veruju da je to trpezarija. Ona naime predstavlja našu sposobnost da zadržimo bogatstvo, a svi želimo da je to nešto što se reflektuje malo više u našem životu.

KUHINJA

Što se tiče kuhinje, stručnjaci za feng šui tamo izbegavaju da postavljaju ogledala, pogotovo ako su okrenuta prema rerni, jer se veruje da taj položaj sa sobom donosi negativnu energiju.

Većina stručnjaka će vas, kada su u pitanju ogledala, upozoriti da dobro pazite što se u njima održava.

Ogledala su odličan izbor kada želite da napravite brzu promenu i donesete više svetla, međutim morate se pobrinuti da se u njima odražavaju prekrasni prizori, a ne gomile računa.

Foto: youtube

HODNIK

Ogledala u hodniku su pozitivna stvar, osim kada su smeštena na njegovom dnu gde mogu usporiti protok energije.

DNEVNA SOBA

Ogledala u dnevnoj sobi po pravilu, okupljanja čine veselijima jer udvostručuju broj prisutnih ljudi. Međutim, mogu udvostručiti i negativnu energiju ako su gosti negativni stoga dobro pazite koga pozivate u goste.

KREVET I KAUČ

Još jedno mesto za koje stručnjaci upozoravaju da nije dobro za ogledalo je iza, odnosno iznad kauča ili kreveta.

Kako je objasnila stručnjakinja za feng šhi Merijen Gordon, teški, glomazni predmeti iznad kreveta, kauča ili fotelja ne dolaze u obzir jer se feng šui veže za osećaj sigurnosti, a teško se osećati sigurnim kada vam nešto teško visi iznad glave.

Ostavite komentar