Petoro optuženih za mučenje i silovanje mlade Nišlijke!

Tri žene i trojica muškaraca iz Aleksinca i okoline Merošine držale kao roba devojku iz Niša, tukli je i primoravali na prostituciju.

Niš – U Višem javnom tužilaštvu u Nišu podignuta je optužnica protiv pet osoba – tri žene i dvojice muškaraca, zbog trgovine ljudima. Optuženi su Danica B. (24), njen brat Zoran B. (32) i njegova supruga Egzona T. (24), svi iz Aleksinca, kao i njihovi rođaci Oliver M. (34) i Danijela Z. (32) iz sela Dudulajce kod Merošine, jer su od početka aprila do 20. avgusta 2021. u Aleksincu, Merošini i drugim mestima u Srbiji seksualno eksploatisali i zlostavljali Nišlijku I. S (21). Zbog istog krivičnog dela svojevremeno je uhapšen i Dejan P. (30), iz okoline Merošine, ali je postupak protiv nega završen jer je priznao krivicu i već mu je po sporazumu sa tužilaštvom izrečena kazna.

Kako je navedeno u tužilaštvu, tokom istrage je utvrđeno da je Danica B. vrbovala I. S. na taj način što je aprila prošle godine stupila sa njom u kontakt preko društvenih mreža i ponudila joj posao dadilje. Mlada Nišlijka je nasela na prevaru i došla u kuću u Aleksincu, gde je postala rob. Mesecima su je maltretirali, tukli, silovali i primoravali da se bavi prostitucijom. U optužnici je naglašeno da je žrtva bila prinuđena da pruža seksualne usluge koje su korisnici plaćali optuženima od 1.500 do 2.000 dinara, a utvrđeno je u istrazi i da je često premlaćivana, ponižavana i surovo maltretirana. Čak su je optuženi vodili po vašarima i na sabor u Guči, gde je u posebno iznajmljenom prostoru prisiljavana na prostituciju.

Nakon toga, bila je primorana na brak sa mentalno zaostalom osobom u Smederevskoj Palanci, gde je bila prodata, ali su je „vlasnici” vratili u Aleksinac, gde je ponovo bila prisiljena da se bavi prostitucijom. Mlada Nišlijka je 20. avgusta 2021. godine iskoristila odsustvo otmičara i pobegla, posle čega su svi uključeni u trgovinu ljudima uhapšeni.

Ostavite komentar