Otkrivena tajna laboratorija za proizvodnju droge u NATO bazi za nuklearno oružje u Belgiji!

Laboratorija za proizvodnju ekstazija (MDMA) otkrivena je u vazduhoplovnoj NATO  bazi Klajn Brogel na severoistoku Belgije u kojoj se nalazi deo američkog nuklearnog arsenala za Evropu, tom prilikom su uhapšene dve osobe.

Baza Klajn-Brogel na severoistoku Belgije najpoznatija je po navodima o skladištenju američkog nuklearnog oružja, prenosi londonski Gradijan.

Portparolka tužilaštva belgijske pokrajine Limburg izjavila je da dvoje uhapšenih nisu zaposleni u vojnoj bazi NATO-a i pušteni su nakon saslušanja.

„U sredu, 22. juna 2022, lokalna policija Кempena otkrila je laboratoriju za sintetičke droge, koja se nalazi na vojnom kompleksu(NATO) u Peeru“, navodi se u saopštenju tužilaštva, prenosi francuski list Le Figaro .

Tužilaštvo je dodalo da su laboratoriju za proizvodnju droge „razgradile specijalizovane službe Federalne policije, u saradnji sa Nacionalnim institutom za kriminologiju (NICC) i Civilnom zaštitom“.

Prema Le Figaru, lokacija baze je oblast popularna među trgovcima drogom, jer se nalazi između Antverpena i nemačke oblasti Rur.

Baza Кlajn-Brogel deo je niza baza NATO-a širom Evrope u kojima se nalazi nuklearno oružje koje pripada oružanim snagama Sjedinjenih Država, a belgijski poslanik Samjuel Кogolati tvrdi da je u bazi 2019. bilo uskladišteno čak 10 do 20 bojevih glava.

Ovo se sve dešava samo nekoliko dana nakon još jedne afere vezane za NATO u kojoj je odbijeno da stotine britanskih vojnika budu raspoređene u misiju NATO-a nakon navoda o orgijama koje su se dešavale u kasarni Merville u Кolčesteru u Eseksu.

 

Ostavite komentar