OSUĐENIK NA DOŽIVOTNU ROBIJU POBEGAO IZ ZATVORA: ČETIRI DANA NIKO NIJE NI PRIMETIO!

Šef zavoda za zatvorske sankcije u Nevadi podneo je ostavku na zahtev guvernera te američke savezne države nakon što je otkriveno da je jedan doživotni zatvorenik ne samo pobegao iz zatvora, već da se za to bekstvo nije znalo puna četiri dana, saopšteno je danas iz guvernerove kancelarije.

Kako se navodi, guverner Stiv Sisolak „zatražio je i dobio ostavku direktora zavoda Čarlsa Danijelsa, koja je stupila na snagu odmah, a šest zatvorskih službenika je suspendovano.

Porfirio Duarte-Herera, osuđen na doživotnu robiju zbog bombaškog napada 2007. godine, pobegao je 23. septembra iz zatvorske ustanove Južna pustinja nadomak Las Vegasa. Niko nije četiri dana primetio da se to desilo!

Duarte-Herera (42) otkriven je usred Las Vegasa u sredu uveče, pri pokušaju da se ukrca na autobus koji bi ga odveo izvan grada.

Ustanova Južna pustinja je kategorisana među zatvore srednje bezbednosti, a njegova uprava nije otkrila nestanak Duartea-Herere sve do utorka.

On je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu jer je ručno napravljenom, daljinski aktiviranom napravom izazvao eksploziju ispred jednog kazina u Las Vegasu, usmrtivši jednu osobu.

Policija u Las Vegasu je saopštila da je u sredu uveče dobila dojavu da se osoba koja odgovara begunčevom opisu, nalazi na njenom području. Osumnjičeni je priveden, a njegov identitet potvrđen.

Ostavite komentar