Oslobođena optužena trojka za ubistvo Zvezdinog navijača Borivoja Simovića jer su „pucali u samoodbrani“!

Viši sud u Beogradu juče je izrekao presudu kojom su trojica optuženih prvostepeno oslobođena za ubistvo navijača Crvene zvezde Borivoja Simovića, jer je sud ocenio da su pucali u samoodbrani. Oni su osuđeni su na po tri godine zatvora zbog krivičnih dela nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.


Simović je, da podsetimo, ubijen u junu 2020. godine u parku na Senjaku. Na njega je tada pucano iz najmanje dva pištolja, a smrtonosan je bio metak u leđa. Ubrzo su zbog ubistva Simovića uhapšeni Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Miloš Mišljen. Oni su došli u policiju u pratnji advokata.

Sudsko veće je utvrdilo da nije reč o krivičnom delu ubistva, već o nužnoj odbrani, odnosno isključeno je postojanje krivičnog dela. Oni su osuđeni zbog prebijanja Simovićevog prijatelja, dva dana ranije, što je kvalifikovano kao krivično delo nasilničko ponašanje, kao i zbog nedozvoljenog nošenja oružja na dan pucnjave.

Utvrđeno je da su došli na mesto sastanka kada je Simović u planiranom napadu prvi otvorio vatru na njih. Uspeli su da izbegnu hice, uzvratili su i pogodili ga.

Đorđe Antić, Simovićev prijatelj, osuđen je za nedozvoljeno držanje oružja na kaznu zatvora od godinu dana.

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe.

Ostavite komentar