Operacija „MAJDAN“: Srušiti Vučića i vratiti na vlast proverene poslušnike Zapada!

Cilj belosvetskih profašističkih globalističkih moćnika nije više samo da se ovde sruši vlast, nego da se sruši država Srbija koja se usuđuje da vodi nezavisnu politiku, upozoravaju stručnjaci.


Na ovo upozoravaju svi nezavisni stručnjaci koje ne plaćaju pomenuti lihvari, koji kažu da izjava izvesnog američkog analitičara Januša Bugajskog, koji je rekao da „ako Vučić ne izgubi predstojeće izbore 3. aprila, Srbi moraju da urade ono što su Ukrajinci učinili 2014. godine i izvedu revoluciju“, nije samo njegov stav, već je deo šireg plana Zapada. Prema njihovim rečima, u ovaj plan će se, prema svemu sudeći, uključiti i strane obaveštajne službe, političari u regionu, dok će pritiske pokušati da iskoristi i ovdašnja kriminogena i izdajnička tzv. žuta opozicija u našoj zemlji.

Crtanje mete

„Ovo jeste satanizacija Srba radi opravdavanja pritisaka na naš suverenitet, kao i novo crtanje mete Beogradu kao ‘remetilačkom faktoru’, protiv kog su onda sva sredstva dozvoljena“
Aleksandar Pavić, politikolog

Rasistička rusofobija

Bugajski je, inače, rekao da je Srbiji potreban „drugi Majdan“ kako bi skinuli Vučića sa vlasti.

– U Srbiji je potreban drugi Majdan, druga revolucija. Ako se vladajuća stranka ne može reformisati i ako Vučić ne izgubi izbore, jedini izbor jeste da Srbi urade ono što su Ukrajinci uradili kada su zbacili svoju patriotsku vladu, koja je bila povezana sa Moskvom – kazao je Bugajski.

Da je ovde zaista reč o koordinisanoj političkoj akciji koja sve više preti Srbiji, dokazuje i izjava Stjuarta Piča, britanskog izaslanika za Zapadni Balkan, koji poručuje da je na našoj državi da odluči u kojem će pravcu ići.

– Srbija je jedna od retkih zemalja koja nije nametnula sankcije Rusiji zbog invazije na Ukrajinu. Međutim, pozdravljam to što se Beograd pridružio osudi Rusije u UN. Na Srbiji je da u narednom periodu odluči da li će ići bliže Zapadu ili Rusiji – istakao je Pič.

Komentarišući sve ove navode, politikolog Aleksandar Pavić kaže da je Janoš Bugajski „poštar angloameričke duboke države koji se u svojoj srbofobiji istakao i devedesetih godina prošlog veka“.

– Kao i tada, cilj zapadnih moćnika jeste destabilizacija i nasilna smena vlasti, one vlasti koja nije spremna da se pokori diktatima međunarodnih struktura. Na njihovom putu ponovo stoje Srbija i RS. Istup Bugajskog predstavlja otvorenu pretnju „liberalne“ vašingtonske elite vlastima u Srbiji u slučaju da ne stanu u stroj novog pohoda na Istok i ne pridruže se horu sramotne i rasističke rusofobije. U isto vreme, to jeste i obnova pokušaja satanizacije srpskih lidera i naroda radi opravdanja pritisaka na naš suverenitet, kao i novo crtanje mete Beogradu kao „remetilačkom faktoru“, protiv kog su onda sva sredstva dozvoljena – objašnjava Pavić.

Moj ugao

ZIJAD BEĆIROVIĆ
ANALITIČAR

Srbija mora da zadrži neutralnost zbog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, gde ima ključnu ulogu. Vučić je doneo mudru odluku, koja je pozdravljena i u Vašingtonu i u drugim centrima moći.

Mračni scenario
I opoziciji bliski politički analitičar Đorđe Vukadinović, urednik „Nove srpske političke misli“, ocenjuje da se nad Srbijom nadvio „opasni i mračni scenario“.

– „Drugi Majdan“ u Srbiji?! Nisu to samo tlapnje jednog bošnjačko-albanskog lobiste, već obrisi mračnog i opasnog scenarija za destabilizaciju regiona, na kojem već uveliko rade neke regionalne i zapadne strukture. U tom kontekstu treba gledati i intervju Mila Đukanovića za RTCG i govor o hibridnom ratu protiv Crne Gore i tvrdnje da je SPC samo „produžena ruka velikosrpske i ruske agresije“!?! Izgleda da su u poslednjim događajima mnogi prepoznali šansu za obračun sa Srbijom – upozorava Vukadinović.

Pisonero: Moguće EU usporavanje

Evropska komisija saopštila je juče da će članice Evropske unije odlučiti o eventualnim merama prema Srbiji zbog neuvođenja sankcija Rusiji.
– Kako će EU reagovati na odluku Srbije da se u ovom trenutku ne uskladi s evropskim sankcijama uvedenim Moskvi i da li će to za posledicu imati usporavanje procesa pristupanja zavisi od odluke zemalja članica. Ne postoji pravni osnov na osnovu kog bi EU mogla da sankcioniše Srbiju. Međutim, odluka o sledećim koracima zemalja u pristupnom procesu, konkretno o otvaranju poglavlja, jeste u rukama zemalja članica – poručila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero.

Ostavite komentar