OPASNO: Đilas sprema nasilno preuzimanje vlasti na dan izbora!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić upozorila je da deo opozicije koji predvodi Dragan Đilas planira da ugozi ustavni poredak na dan izbora.

Kako je navela Ana Brnabić, plan liste „Srbija protiv nasilja“ je da proglase pobedu pre nego što glasanje bude završeno, a da potom pozovu svoje pristalice na proteste.

– Prema informacijama koje imamo, a sigurna sam da te informacije imaju i strane organizacije u Srbiji, različite misije, ambasade, opozicija koju predvodi Dragan Đilas na dan izbora planira haos. Oni praktično planiraju da od samog jutra prave haos na biračkim mestima, da zatrpavaju i RIK i sudove i tužilaštva, kako bi uveče bez obzira na rezultate, proglasili pobedu, pre nego što budu objavljeni rezultati i prebrojani glasovi, izaći će na proteste i pokušati da zauzmu vlast preko ulice, što je direktno direktno urušavanje ustavnog poretka Srbije – rekla je Brnabićeva.

Predsednica vlade je ukazala na to da opoziciju ne zanimaju izbori već haos i preuzimanje vlasti nasilnim putem.

– To su sve one laži oko fantomskih birača, da su to laži o podmetnutim potpisima, listama. Oni su lagali o tome da smo podmetali neke lažne liste.

Brnabić navodi da je i šetnja opozicije do RIK koja se održava večeras jedna vrsta pritiska na RIK iako oni tamo imaju svoje članove.

– RIK je i komisija u kojoj oni imaju članove i gde imaju kontrolu – rekla je ona i dodala da opozicija radi antidemokratski čin: – To je antidemokratski čin, to eksplicitna pretnja i RIK-u i GIK-u – poručuje Brnabićeva.

Ostavite komentar