OBLIK TELA OTKRIVA MNOGO O VAŠOJ LIČNOSTI: Postoje 4 tipa!

Ove četiri siluete smatraju se najzastupljenijim. Odaberite jednu, kojoj ste najsličniji i proverite šta označava svaka od četiri tipa figure. Za izgled svake žene odgovorno je, ne samo nasleđe, već i jedna od žlezda, koja je po prirodi aktivnija od drugih. Konvencionalno, ženske figure se mogu podeliti na četiri tipa. Naravno, takvu klasifikaciju ne možemo nazvati idealnom i nepogrešivom, jer rad našeg organizma zavisi od mnogih faktora. Evo, što označava svaki od navedenih tipova ženske figure.

Foto:Printscreen/Twitter

 

Jabuka (dominantna – nadbubrežna žlezda)

Osnovna obeležja: gornji deo tela primetno je krupniji od donjeg. Kod žena ovog tipa, obično su prisutna široka ramena, izrazite grudi, manja zadnjica, jake ruke i noge. U većini slučajeva, koža kod predstavnica ovoga tipa je prirodno čvrsta, one nemaju sklonost celulitu. U slučaju viška kilograma, prvo se goje grudi, ruke, stomak. Psihološke osobine: Dame sa takvom figurom obično poseduju izrazite liderske veštine, vrlo brzo donose odluke, samostalne su i odgovorne. Ipak, postoji jedna mana – one ne znaju da nađu u radu, odmoru, u hrani ili bavljenju sportom. Saveti: Savršeno im odgovara vegetarijanska ishrana. Ponekad se treba isključiti od briga i naučiti da se uživa ​​u jednostavnim stvarima. Za održavanje forme najbolje odgovara – plivanje.

 

Pravougao (dominantna žlezda – hipofiza)

Osnovna obeležja: Telo podseća na figuru tinejdžera: uski kukovi, nema jasno izražen struk. Ruke i noge obično nisu duge, a glava izgleda veća. Takođe, za ovaj tip je karakterističan dugačak struk, i mala okrugla zadnjica. Žene sa takvom figurom teško dobijaju na težini, prvo se goje u predelu stomaka. Slabi limfni sistem može biti razlog za otoke i suvu kožu.

Psihološke osobine: Dame ovog tipa najčešće su introvertne, sklone su umetnosti i nauci. Mogu da odaju utisak introvertnih, ali ne zbog nespremnosti za komunikacijom, nego zbog činjenice da su same sebi dovoljne. Ponekad, previše duboko uranjaju u svet svojih misli, zaboravljajući na realnost i svakodnevne stvari.

 

Peščani sat (dominantna – štitna želzda)

Osnovna obeležja: Figura podseća na peščani sat. U slučaju dobijanja na težini, takve dame se debljaju u predelu stomaka i kukova. Nedostaci ovog tipa su slabi mišići i vrlo krhke kosti. Takođe, mogući su problemi zbog tanke, suve kože, a postoji i sklonost celulitu.

Psihološke osobine: Takve žene su vesele, aktivne i druželjubive. Vrlo su komunikativne. Zahvaljujući tome, lako se uklapaju u bilo koje društvo.

Saveti: U ishrani treba davati prednost zelenom povrću (salata, brokoli, kupus, grašak, itd) kao i mlečnim proizvodima, sa niskim procentom masti. Voće, hleb, alkohol, kofein najbolje je maksimalno ograničiti. Za uklanjanje stresa i i napetosti na kraju radnog dana, odlično će odgovarati vruć tuš. Od sportskih aktivnosti preporučuju se grupne aktivnosti i ples.

Kruška (dominantna žlezda – jajnici)

Osnovna obeležja: Kod predstavnica ovog tipa može se videti klasično žensko telo s uskim gornjim delom, zaobljenim kukovima i zadnjicom. Silueta podseća na krušku. Gojenje obično počinje baš u predelu kukova. struk se zaokružuje poslednji. Postoji sklonost celulitu.

Psihološke osobine: Ove dame su vrlo brižne, dobrodušne i osećajne. Lako se uklapaju s novim ljudima, kao da osećaju njihove misli i težnje. Zbog usporenog metabolizma, može se primetiti neka spoljašnja nezainteresovanost, ali to je varljiv dojam, jer unutar ovakve žene krije se prava bura emocija.

Saveti: Birajući ishranu, obratite pažnju na voće i povrće, takođe, i na lake proteine. Bolje je da neko vreme zaboravite na maslac, margarin, čokoladu i testeninu. Za psihološki komfor vam je neophodna komunikacija. Izbegavajte samoću, ali klonite se agresivnih i nervoznih ljudi. Disanje i joga će pomoći u oslobađanju od napetosti i akumulaciji pozitivne energije. Ne zaboravljajte da imate usporen metabolizam, zato je fizička aktivnost neophodna, naročito vežbe izdržljivosti.

Izvor: HYPETV.RS/ALO!

Ostavite komentar